Video13.12.2021

De 10 grootste Nederlandse YouTube-kanalen van 2021


Wist je dat er meer dan 100 Nederlandse YouTube-kanalen zijn met meer dan 1 miljoen abonnees? De populairste YouTubers zijn lekker divers: van kanalen voor kinderen die ontzettend goed worden bekeken tot DJ’s en vloggers. Niet alle Nederlandse kanalen zijn ook Nederlandstalig. Wij hebben de top 10 voor je op een rijtje gezet. Overigens vinden we alleen Engelstalige kanalen in deze lijst. De 3 populairste Nederlandstalige kanalen zijn EnzoKnol, StukTV en Dylan Haegens.

1. Spinnin’ Records – 29,1 miljoen

Het populairste Nederlandse account is dat van Spinnin’ Records. Dit platenlabel is ’s werelds grootste op het gebied van dancemuziek. Onder andere Afrojack, Sander van Doorn en Fedde LeGrand brengen hier hun platen uit. Ook een aantal grote hits werd door het label uitgebracht, waaronder ‘Animals’ van Martin Garrix.

2. Jelly – 22,6 miljoen

YouTuber Jelly heet eigenlijk Jelle van Vucht. Onder de naam Jelly is hij zeer succesvol op YouTube, waar hij meer abonnees heeft dan er inwoners zijn in Nederland. Jelle maakt vlogs waarin hij games speelt en commentaar levert, maar maakt ook video’s waarin hij een inkijkje geeft in zijn privéleven.

3. Kwebbelkop -14,9 miljoen

Kwebbelkop, in het dagelijks leven bekend als Jordi van den Bussche, maakt op geheel eigen wijze videos waarin hij games speelt en commentaar geeft. Hier is Jordi heel succesvol in en soms zien we hem ook op andere kanalen. Zo deed hij al eens mee met Jachtseizoen.

4. Martin Garrix – 14,2 miljoen

De Nederlandse DJ heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Martijn maakt ook YouTube video’s die goed worden bekeken/ beluisterd.

5. Trap City – 14,1 miljoen

De jongens achter Trap City, Gabriël en Idmon, maken video’s die soms miljoenen keren worden bekeken. Het muziekplatform richt zich vooral op elektronische trap-muziek.

6. Nikkie Tutorials – 13,9 miljoen

Heeft Nikkie nog enige introductie nodig? Ik denk het niet. Nikkie is een enorme ster, zat al op de bank bij Ellen en was dit jaar co-host bij het Songfestival. Haar make-up tutorials zijn nog steeds razend populair. De nieuwste video in de serie ‘The Power of Make-Up, met zangeres Adele, is al meer dan 9 miljoen keer bekeken. De manier waarop Nikkie video’s maakt is uniek, net als haar heerlijke gevoel voor humor.

7. Atro – 12 miljoen

De video’s van de Iraans-Nederlandse gamer Atro zijn razend populair. Hij speelt vooral PUGB en deelt dit op zijn kanaal. Met succes kunnen we wel zeggen!

8. Amelia, Avelina & Akim – 6,9 miljoen abonnees

De kinderen Amelia, Avelina, en Akim hebben hun populariteit natuurlijk vooral te danken aan hun ouders. Regelmatig testen de kinderen speelgoed, maar we krijgen ook een inkijkje in hun dagelijks leven.

9. Saskia’s Dansschool – 5,7 miljoen

De dansfilmpjes van Saskia’s Dansschool zijn razend populair op YouTube. Ze dansen niet alleen voor de camera trouwens, De dansschool heeft locaties in Harmelen en Woerden waar je lessen kunt volgen.

10. Tiësto – 5,7 miljoen

Net als Martin Garrix heeft Tiësto waarschijnlijk geen introductie nodig. De Nederlandse DJ gaat al behoorlijk wat jaartjes mee aan de top. Ook zijn YouTube-kanaal doet het lekker.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over YouTube

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

De ruimte, gekke experimenten, de natuur, het menselijk lichaam: wetenschap is fantastisch. Gelukkig zijn er heel veel YouTube-kanalen die de populaire wetenschap nog populairder maken. We noemen 10 populaire wetenschap-...

Video08.04.2024

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren

Deze week staat qua viral content vooral in het teken van de aardbeving in New York en Greta Thunberg. Maar er zat ook nog vanalles tussenin. Politie-agent wordt boos op buschauffeur In Seattle gaat het deze week over e...

social media06.04.2024

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren

YouTube-reeks duikt in de Metal Gear-geschiedenis

Fans van de Metal Gear-reeks kunnen iets leuks kijken: een reeks die de geschiedenis van de gamefranchise induikt. In de eerste aflevering zien we hoe David Hayter het begin van de Metal Gear-franchise optekent, natuurli...

Gaming18.03.2024

YouTube-reeks duikt in de Metal Gear-geschiedenis

Hoe Youtube creators wil helpen gewijzigde inhoud met AI bekend te maken

Generatieve AI verandert de manier waarop Youtube creators zich uiten, van het ontwikkelen van ideeën tot het experimenteren met tools die het creatieve proces versterken. Als kijker wil je echter meer transparantie ove...

Video18.03.2024

Hoe Youtube creators wil helpen gewijzigde inhoud met AI bekend te maken

YouTube op televisie krijgt meer focus op reacties

YouTube zet een nieuwe stap dichterbij social media: het gaat op zijn televisie-app nu een belangrijkere plek geven aan de reacties. Als je op de titel van een video tikt, dan krijg je rechts de reacties te zien en de be...

Video13.03.2024

YouTube op televisie krijgt meer focus op reacties

​TikTok wil dat je horizontale video’s gaat maken

We zijn er inmiddels al helemaal aan gewend: de verticale video’s van TikTok. Echter blijkt dat allang niet meer ‘on trend’. TikTok wil zelf ook dat mensen meer horizontale video’s maken, die ook wat langer duren...

social media30.01.2024

​TikTok wil dat je horizontale video’s gaat maken

​Op deze website spenderen mensen de meeste tijd

Heb je enig idee welke website er wereldwijd het meest wordt bezocht? Geen apps, maar website: dat is Google, dat had je vast al verwacht. Maar dat is niet de website waarop mensen de meeste tijd besteden. Het is geen Fa...

Online19.01.2024

​Op deze website spenderen mensen de meeste tijd

Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

In de drukte van het TikTokken, het delen van Stories en het uitdelen van likes, eisen de uren die we op sociale media doorbrengen hun tol. Een verlaagd zelfbeeld, voortdurende druk om het 'perfecte leven' te leiden en m...

social media12.01.2024

Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik