Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Er is een nieuw type livestreamconcert opgestaan. Op Woov kun je feesten met bekende DJ’s zoals Carl Cox en Sunnery James & Ryan Marciano. Er zijn natuurlijk field labs in het leven geroepen om te kijken of we ooit weer in het echt naar een concert of festival kunnen gaan, maar vooralsnog lijkt het erop dat dat nog even niet gaat gebeuren. Is Woov een goede oplossing? Wij testten het.
Woov
Het is een beetje gek binnenkomen als je Woov opstart. Je bent ineens in een ruimte waarin je niemand kent. Toch hoef je je niet lang een muurbloempje te voelen, want al gauw kijkt de vriendelijke Carl Cox je aan terwijl hij in zijn huiskamer muziek draait. De beeldkwaliteit is enorm goed, het voelt alsof je echt bij hem op een huisfeestje bent. Eigenlijk wel grappig: een echte houseparty dus.
Hoewel het best intiem voelt met Carl (die jou overigens verder niet hoort of ziet), ben je niet alleen. Je ziet al gauw andere avatars of kleine profielfotootjes in ronde vorm op het scherm verschijnen. Dit zijn andere mensen die ook gebruik maken van Woov. Als ze in dezelfde ruimte staan, dan kun je met ze praten. Je kunt namelijk via de microfoon van je laptop gewoon naar ze roepen.
Zo kwamen wij in contact met een gezellige vrouw uit Amsterdam, die ook even niemand had om mee te converseren. Het voelt aan de ene kant heel natuurlijk om zo contact te leggen, maar het is tegelijkertijd een beetje vreemd. Je kunt namelijk niet zo goed inschatten of iemand er wel echt is, of of die persoon wel op jou zit te wachten. Je mist namelijk dat beetje lichaamstaal waaruit je kan opmaken of iemand op je zit te wachten.
Geroezemoes
Kun je niemand vinden binnen Woov, dan ga je gewoon naar een andere ruimte. Daar zijn dan bijvoorbeeld wel meer mensen, misschien zelfs vriendengroepen die er hebben afgesproken. Het grappige is dat je mensen in de verte bijvoorbeeld kunt horen, dus als de virtuele ruimte heel vol is, dan hoor je wel geroezemoes bij de muziek, net alsof je op een echt concert bent.
Maar, het leukste moet nog komen. Je kunt een avatar oppakken en neergooien. Stel je voor dat iemand eerst links van je staat. Pak je die avatar met je muis op en zet je diegene rechts van je, dan hoor je die persoon ineens meer in je rechteroor praten. Het is een beetje dezelfde soort audio-ervaring als die van die video die vorig jaar viral ging. Het is namelijk niet alleen zo dat je iemand links of rechts (of in het midden) ‘hoort’. Je kunt een avatar ook dichterbij of verder weg zetten. Je hoort iemand dan echt harder of zachter. Zo voelt het nog meer alsof je gewoon in de club staat.
Live evenementen volgen
Woov is een platform met potentie, zeker nu. Je kunt met je vrienden afspreken in een virtuele kamer en dan samen genieten van goede muziek terwijl je met elkaar babbelt. Tegelijkertijd is dat ook een uitdaging, want enerzijds wil je naar de muziek luisteren, anderzijds wil je sociaal doen. Dat is wel iets ingewikkelder geworden in Woov dan in het echt of op een Zoom-coronadisco. Al heb je in het laatste geval natuurlijk weer het probleem dat de muziek dan overal door de speakers schalt, niet gelijk loopt én speelt de artiest niet speciaal voor jullie een liveset.
Want ja, daar ‘sta’ je dan virtueel naast elkaar. Waar je tijdens een concert nog wel eens stil naast elkaar staat te kijken naar wat zich ontvouwt op het podium, voelt dat iets minder natuurlijk als je eenmaal online het gesprek bent aangegaan. Wederom mis je hier dus wel een beetje de lichaamstaal. Aan de andere kant kan dat ook een voordeel zijn: als je het ritmegevoel hebt van een houten klaas, dan kan het een voordeel zijn dat mensen niet zien hoe jij losgaat op bijvoorbeeld de fijne beats van Carl Cox. Zeker als je van dance-muziek houdt, dan is Woov het proberen waard. Het is natuurlijk niet hetzelfde als live, maar zeker in deze restrictieve tijden is het waarschijnlijk één van de betere alternatieven, zeker als je bijvoorbeeld met je vrienden afspreekt in Woov.
Wil je het eens uitproberen, dan kun je je nu op Woov.com aanmelden voor early bird-toegang. Je kunt daar meteen zien wat de line-up is.
Verder lezen over Music
Gaming15.10.2024
PlayStation: The Concert volgend jaar in Ziggo Dome
Artificial Intelligence03.10.2024
Snoop Doggs nieuwe videoclip is volledig AI: oordeel zelf
Online13.09.2024
Ouders, kinderliedjes blijven straks uit je Spotify-geschiedenis
Entertainment12.09.2024
8 momenten van de MTV VMA’s 2024 die je niet wil missen
Gadgets05.09.2024
Dit zijn de Bowers & Wilkins Pi6 en Pi8 True Wireless in-ear hoofdtelefoons
Entertainment04.09.2024
Spotify Daylist nu ook beschikbaar in Nederland
Entertainment03.09.2024
Mysteryland sluit af met een spectaculaire show: 600 drones verlichten de hemel
Eindshow met drones, vuurwerk, 3D-video, licht, muziek en zangOnline23.08.2024