Technology22.10.2015

Studenten TU Delft winnen World Solar Challenge


De groep studenten van de TU Delft heeft in de nacht van woensdag op donderdag de World Solar Challenge gewonnen. Het voertuig van het Nuon Solar Team met de naam Nuna 8 passeerde de vannacht als eerste de finishlijn in Adelaide, Australië.

Het is niet de eerste keer dat de studenten uit Delft er met de titel vandoor gaan. Ze mochten al zes keer de prijs mee naar huis te nemen. Dit jaar was de race erg spannend. Dit kwam doordat de Red One van de studenten uit Twente drie dagen lang op kop reed en pas woensdag werden ingehaald door de Nuna 8.

Ook op de laatste racedag bleef het spannend, maar de Red One wist de achterstand niet meer goed te maken. De studenten uit Twente finishte uiteindelijk meer dan drie minuten na de Nuna 8. Dit was de eerste keer dat er zo weinig verschil tussen nummer een en twee zat.

Stella Lux

Ook de Stella Lux, de gezinsauto op zonne-energie, doet mee aan de World Solar Challenge. Deze rijdt mee in een andere categorie en moet nog finishen. Op het moment van schrijven is de Stella Lux in strijd om de eerste plek met de OWL van de Kogakuin University.

In de Cruiser Class categorie draait het echter niet alleen om snelheid. Daarom rijdt het team uit Eindhoven al de hele race met een extra passagier. Dit levert extra bonuspunten op en hierdoor is de kans groot dat het team wel de prijs mee naar huis kan nemen. De officiële uitslag van de Cruiser Class wordt pas over twee dagen bekend.

De World Solar Challenge

De World Solar Challenge is een race waarin zonne-auto’s het tegen elkaar opnemen. De route die de auto’s moeten afleggen is zo’n 3000 kilometer lang en brengt ze van Darwin naar Adelaide.

De Nuna 8. <em>Foto: Nuon Solar Team\/ Hans-Peter van Velthoven<\/em>
De Nuna 8. Foto: Nuon Solar Team/ Hans-Peter van Velthoven
De Stella Lux.<em> <\/em><em>Foto: TU Eindhoven \/ Bart van Overbeeke<\/em>
De Stella Lux. Foto: TU Eindhoven / Bart van Overbeeke
Sophie de Kok

Sophie studeert Journalistiek in Tilburg. Ze is dol op sushi en notitieboekjes. Ze schrijft het liefst over Kickstarter campagnes en blogt voor DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley

...

Verder lezen over Technology

Man creëert een werkende e-bikebatterij van weggegooide vapes

Vapen is in Nederland mede door wet- en regelgeving niet zo populair, maar in andere landen wel. Deze creatieveling maakte er een e-bikebatterij van.

Technology05.11.2024

Man creëert een werkende e-bikebatterij van weggegooide vapes

10 momenten dat The Sphere in Las Vegas er fantastisch uitzag

Je kunt The Sphere natuurlijk naast de Ziggodome leggen en dan zeggen dat het allebei gebouwen zijn met een visueel effect, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde, he? Dit zijn 10 momenten waarop The Sphere er fantastisch uitzag.

Technology19.10.2024

10 momenten dat The Sphere in Las Vegas er fantastisch uitzag

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

Big Tech zit in de problemen. In een paar dagen tijd zijn de grootste techbedrijven ter wereld honderden miljarden kwijt.

Technology06.08.2024

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

Supergaaf hoe Iron Man met magneten werkt, maar dat is niet iets dat je thuis moet proberen. Dat deed een man uit Wuhan helaas wel.

Technology11.07.2024

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

We hebben het vaak over de oneindigheid van de ruimte, de temperatuur en natuurlijk het feit dat er geen geluid bestaat. Maar wat we ons misschien niet vaak genoeg hebben afgevraagd is: hoe ruikt de ruimte eigenlijk?

Technology09.07.2024

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

Het is voor de tweede keer sinds 2022 dat de FIA nieuwe regels bepaalt voor de auto's. Wat vooral opvalt is dat de auto’s kleiner worden.

Automotive07.06.2024

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer