Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Zoek online wat je met Raspberry Pi kan en er gaat een wereld voor je open. Meer nog dan een wereld, want de apparaatjes gaan onder andere naar het International Space Station. Hier worden ze gebruikt om kinderen te helpen met een programmeerproject.
Raspberry Pi
Er waren al Raspberry Pi’s aan boord van het ruimtestation, maar deze zijn inmiddels alweer zes jaar oud. Ze droegen de naam Ed en Izzy, maar hoe deze twee nieuwe Raspberry Pi’s gaan heten, dat is nog onbekend. Ze zijn nu gelanceerd vanaf Cape Canaveral op een raket van SpaceX, met als doel om de door schoolkinderen geprogrammeerde data te gebruiken met de computer van ISS.
Het is een project van de European Space Agency (ESA) en Raspberry Pi Foundation genaamd Astro Pi. Het project is geheel ontwikkeld om basisschoolkinderen te interesseren in exacte vakken, zoals wetenschap, wiskunde en technologie. Het project duurt nog tot 18 maart en het idee is dat de astronauten straks een boodschap kunnen lezen van de kinderen, die ze erop hebben geprogrammeerd. Misschien een beetje omslachtig, aangezien er gewoon Wifi op het ISS is, maar toch: het is goed om kinderen klaar te stomen voor een STEM-carrière.
Veel toepassingen op ISS
We zijn benieuwd of Raspberry Pi toch op het ISS blijft: het kan immers voor allerlei zaken worden ingezet. Veel mensen laten zich afschrikken door zijn printplaat-uiterlijk, maar uiteindelijk kent het apparaat veel toepassingen die lang niet allemaal zo ingewikkeld zijn. Er zijn mensen die er gameconsoles mee hebben gebouwd, slimme spiegels, 3D-printers en zelfs vertaalmachines. Ook is het iemand gelukt om een Raspberry Pi te laten werken als zonnecel.
Dat zijn wel verregaande projecten. De meeste mensen die beginnen met een Raspberry Pi doen dat door er een knop aan toe te voegen, ledjes mee aan en uit te schakelen of er een digitaal fotolijstje mee te bouwen. Een Raspberry Pi kost ongeveer 40 euro, maar het is heel erg afhankelijk van welk type je koopt hoeveel je moet neertellen voor je techgadget. Het is in ieder geval een leuk kerstcadeau waar je zeker in deze tijden dat er niks kan en mag toch heel veel vermaak uit kunt halen. En wie weet een handige toepassing om je huis slimmer te maken.
Verder lezen over Raspberry Pi
Gadgets03.07.2024
Wat is eigenlijk een Raspberry Pi?
Online19.10.2017
CyberPi: een gratis lesprogramma dat basisscholieren leert programmeren
Nu landelijk online beschikbaarTechnology23.01.2017
ASUS Tinker Board: minicomputer met 4K-mogelijkheden
Raspberry PoehTechnology05.12.2016
Slack draait nu ook op de Commodore 64
Gadgets27.05.2016
DC Deals: The Complete Raspberry Pi 3 Starter Kit
Nieuws08.03.2016
Kinderen leren programmeren met de Raspberry Pi
Technology29.02.2016
Raspberry Pi 3: sneller, Wi-Fi ondersteuning en nog altijd een koopje
Technology30.11.2015
De nieuwe Raspberry Pi Zero kost slechts 5 dollar!
Verder lezen over Space
Technology07.11.2024
Waarom horen we zo weinig van de James Webb-ruimtetelescoop?
Technology21.10.2024
Astronauten dragen Prada-ruimtepakken in maanmissie Artemis III
Technology13.10.2024
SpaceX schrijft geschiedenis en vangt raket op uit de ruimte
Technology10.10.2024
NASA-astronaut deelt adembenemende video van het noorderlicht
Technology12.09.2024
Ruimtegeschiedenis geschreven: eerste commerciële ruimtewandeling
Technology02.09.2024
Boeing Starliner moet deze week naar huis, maar maakt raar geluid
Technology26.08.2024
SpaceX gaat een risicovolle missie aan: een ruimtewandeling
Technology24.08.2024