Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Geweldige macrofotografie, professioneel ogende slow-motion video’s en daarnaast nog alle handige functies uitvoeren die je verder nodig hebt. OnePlus 8 Pro is een telefoon die je in alle gemakken voorziet. Verwacht van deze telefoon geen spannende gimmicks, maar geniet vooral van de vooruitgang die het toestel laat zien ten opzichte van de OnePlus 7T. Al hangt daar wel een gepeperd prijskaartje aan.
Pak je OnePlus 8 Pro uit, dan merk je al meteen een groot verschil met zijn voorganger, 7T. Het toestel is langwerpiger. Hij heeft wat meer scherm aan de bovenkant gekregen (het AMOLED-scherm is 6,78 inch in totaal). De selfiecamera zit als perferatorgat in de rechterbovenhoek, zodat er verder een notchloze ervaring is en er dus meer ruimte is voor nog meer scherm. Het toestel ligt makkelijk in de hand en de blauwe kleur aan de achterzijde straalt je tegemoet. Het voelt als een modern toestel, zelfs als je er een OnePlus-bumper omheen vouwt.
Android 10
Dat gevoel verdwijnt ook niet als je het aanzet. Android 10 is snel geladen, mede dankzij de vrij cleane OnePlus Oxygen-laag die er op het besturingssysteem is aangebracht. Wat vervolgens in het surfen op de telefoon bijdraagt aan een extra nieuwe ervaring is het feit dat het toestel een verversingssnelheid van 120Hz heeft. De snelle ervaring van OnePlus 8 Pro wordt ondersteund door de Qualcomm Snapdragon 865-processor die perfect samenwerkt met het werkgeheugen van 12GB.
Wat veel mensen prettig vinden aan OnePlus-telefoons is dat deze vrij goed aanpasbaar zijn. Zo kun je die 120Hz ook aanpassen naar 60Hz, is het mogelijk om de kleuren van knoppen en iconen naar smaak te veranderen en zijn er ook veel opties qua lettertypes en lettergroottes. Dat is enorm positief, want als we eerlijk zijn: zoveel verschillen smartphones de laatste jaren niet meer in uiterlijk. Niet als we kijken naar de hardware (op enkele vouwtelefoons na). Het is dus een grote plus dat dit telefoonmerk juist die modificaties in de software toegankelijk maakt.
Het blijft goed om te zien hoe het Chinese telefoonmerk blijft innoveren in de kunnen van de camera’s. Aan de achterzijde vind je een hoofdlens van 48MP met daarnaast een 3X telephoto-lens van 8MP, ultrawide van 48MP en nog een kleurenfilter van 5MP. Met deze uitrusting kun je je perfect vermaken. Of dat nu is met het maken van groothoekfoto’s op de Dam, zoals je hieronder ziet, of macrofoto’s van insecten in je tuin. OnePlus 8 Pro draait er zijn hand niet voor om.
Ook de selfiecamera is dik in orde. Deze kan mooie diepte-effecten in zelfs je selfies creëren door de potretmodus in te schakelen, maar ook zonder die modus stelt de camera niet teleur. Waar bijvoorbeeld Huawei-toestellen je vaak heel dichtbij halen in selfiemodus, houdt de OnePlus wat meer afstand waardoor je een iets natuurlijke selfie krijgt.
Fantastische videomogelijkheden
Soms is het bij het schieten van video’s even zoeken naar de juiste focus, maar het is leuk om daarmee bezig te zijn. Zeker als je het eindresultaat ziet: of je nu voor slow-motion-video’s of juist timelapse-video’s gaat, OnePlus is een ster in het stabiliseren van het beeld, waardoor een wildvreemde op Instagram zelfs vroeg of ik een statief had gebruikt voor mijn timelapse. Je maakt echt in een minuut al een video die eruitziet alsof je er een uur over hebt gefilmd met een professioneel team. Dat is erg leuk om te zien, zeker nu de wereld steeds meer bezig is met videocontent.
Wel is me bij het maken van foto’s nog iets opgevallen. Waar OnePlus het goed doet met lichtbronnen als het donker is of schemert, lijkt het toestel af en toe wat problemen te hebben met de zon. Hoewel het voorkomt dat er een pluk haar voor de lens gaat, is er ook regelmatig een flare te zien bij de zon. Jammer, want dat was volgens mij in de camera’s van eerdere OnePlus-toestellen niet het geval. Op zich zijn veel smartphonemakers er druk mee doende om meer licht te laten vallen in de lens voor betere foto’s, maar het lijkt erop dat dat dus ook zo zijn nadelen kan hebben.
Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik van de batterijduur van dit toestel vind. Deze laat namelijk te wensen over. Dat ligt echter waarschijnlijk niet aan OnePlus 8 Pro, maar aan WhatsApp. Met gemak slokt die app de helft van de energie op. Van anderen begrijp ik dat dit probleem er niet is, dus ik blijf het vooralsnog even in de gaten houden. Op zich zou het toestel met zijn 4510 mAh batterij erg lang moeten kunnen doen. Ik moet hem elke dag wel opladen. Het is echter geen ramp. Deze telefoon is een flits weer lekker volgeladen, dus erg veel hoef je er niet mee bezig te zijn.
OnePlus 8 Pro en de IP-rating
Er zijn nog twee dingen bijzonder aan dit toestel. Voor het eerst heeft het een IP-rating, terwijl OnePlus vorig jaar nog aangaf daar geen geld in te willen steken. Immers wordt dat direct doorberekend in de aanschafprijs van het toestel. Ditmaal is ervoor gekozen om de OnePlus 8 geen IP-rating mee te geven, maar om de community te verzekeren dat het toestel water- en stofdicht is, heeft Pro dat wel (IP68). Mede daarom hangt er een fiks prijskaartje aan deze mooie, moderne telefoon: je bent voor de Pro-variant 899 of 999 euro kwijt, afhankelijk van de kleur en aantal GB’s die je kiest.
Verder niets dan lof over de OnePlus 8 Pro. Deze telefoon voelt modern en is zowel in design als specificaties een logische opvolger van de OnePlus 7T Pro. Je kunt er snel mee schakelen, lekker op gamen en hij biedt praktisch alles wat je wil in een smartphone in 2020. Het mag dan niet een heel spannende opvolger zijn, in de zin dat de telefoon niet met een heel vernieuwende, baanbrekende functie is gekomen. Het is wel een toestel dat in veel opzichten een enorme verbetering is. Bovendien is er wel iets nieuws aan: je kunt voor het eerst in de geschiedenis van OnePlus een toestel draadloos opladen. Je moet hiervoor wel een aparte, vrij prijzige dock aanschaffen, maar daarop kan het toestel wel mooi rechtop worden opgeladen.
OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro zijn nu verkrijgbaar. Het type OnePlus 8 Pro dat in deze review is besproken heeft een adviesprijs van 999 euro.
Verder lezen over Smartphone
Mobile02.12.2024
Waarom een Sim Only-abonnement een goede keuze is
Mobile27.11.2024
Samsung Galaxy S25 Ultra? Nieuwe video lekt uit op Reddit
Mobile21.11.2024
OPPO Find X8 Pro aangekondigd met 4 camera’s aan de achterkant
Mobile18.11.2024
We gaan nu naar telefoonloze telefoonwinkels zonder personeel
Mobile06.11.2024
iPhone krijgt een oplaadfunctie die we op alle toestellen willen
Mobile16.10.2024
Android 15 is nu uit: wat brengt de update?
Mobile15.10.2024
Nieuw op smartphones: de digitale detox-modus
Mobile07.10.2024