Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Het implantaat van Neuralink dat voor het eerst in een menselijk brein is gezet begint los te raken. De chip zit nog wel in de schedel, maar de draadjes die richting de hersens gaan beginnen los te raken.
Dit werd ontdekt omdat de data niet meer goed kon worden verzameld. Dit kan uiteraard problematisch zijn als Neuralink zijn chip straks echt op de markt zou brengen voor mensen die verlamd zijn en merken dat het aansturen niet meer werkt. Maar gelukkig is er voor nu wel een oplossing gevonden: het algoritme is wat gevoeliger gemaakt.
Neuralink
Het is jammer dat Neuralink hier uit zichzelf niet fanatiek over heeft gecommuniceerd, want dat is iets waar veel experts al een tijd kritiek op hebben: het bedrijf is niet open genoeg over hun technologie en vooral de medische kant ervan, stellen ze. Dat Neuralink nu een blog schrijft nadat The Wall Street Journal vragen stelde, helpt daar niet bij.
Neuralink schrijft: “In de weken na de operatie trokken een aantal draden zich terug uit de hersenen, waardoor het aantal effectieve elektroden netto afnam. Dit leidde tot een vermindering van de bits per seconde. Als reactie op deze verandering pasten we het opnamealgoritme aan om gevoeliger te zijn voor neurale populatiesignalen, verbeterden we de technieken om deze signalen te vertalen in cursorbewegingen en verbeterden we de gebruikersinterface. Deze verfijningen zorgden voor een snelle en aanhoudende verbetering van de bits per seconde, die nu de oorspronkelijke prestaties van Noland heeft overtroffen.”
Link-chip
Het is dus een verbetering, stelt Neuralink, al is het de vraag hoe die teruggetrokken draden zich verder gaan ontwikkelen en of er nog meer draden losraken. Ondertussen kijkt Neuralink vooral naar wat hun Link-chip nog meer kan. Zo wil het graag de cursorbesturing op hetzelfde niveau krijgen als bij gezonde mensen en wil het tekstinvoer gaan toevoegen. En meer, waaronder het toevoegen van Link om de besturing van robotarmen, rolstoelen en andere technologische snufjes te kunnen regelen.
We hopen dat de man die de Link nu in zijn brein heeft zitten oke is. Opmerkelijk genoeg geeft Neuralink daar niets over aan. Aan de andere kant kan hij ook te druk zijn met Mario Kart met zijn brein spelen op de Nintendo Switch, of livestreams te kijken en op het internet te surfen op zijn MacBook, allemaal met zijn brein. En nu maar hopen dat die draadjes verder op hun plek blijven, zodat hij niet weer onder het mes hoeft.
Verder lezen over Innovatie
Cybercrime20.11.2024
Wortell opent nieuw next-gen Cyber Defense Center
Nieuws06.11.2024
Mews is het snelst groeiende bedrijf van Nederland in 2024
Winnaar van de Top 250 Golden Scaler AwardTechnology29.10.2024
Deze hypermoderne tank stelt je hele beeld van de legertank bij
Technology18.10.2024
‘Lucide dromen wordt het volgende grote ding na AI’
Technology08.10.2024
Is de kassaloze supermarkt mislukt?
Nieuws08.10.2024
Den Haag ontvangt EU missie label voor duurzaamheid
DC Business07.10.2024
Backbase opent wereldwijde hoofdkantoor in Amsterdam
Startups30.09.2024
10 Nederlandse start-ups om in de gaten te houden
Verder lezen over Neurotechnologie
Cybercrime30.09.2024
Hoe bescherm je de data in je brein?
Technology18.09.2024
Neuralink heeft tech die een blinde kan laten zien
Technology17.04.2024
AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024
Technology25.03.2024
Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten
Technology21.03.2024
Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein
Technology21.02.2024
Eerste Neuralink-gebruiker stuurt computermuis aan met brein
Technology30.01.2024
Neuralink zit nu in een mens: heet Telepathy
Technology11.10.2023