Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!
Wie wel eens vliegt, weet dat de maaltijden die in vliegtuigen geserveerd worden niet altijd de meest smakelijke zijn. Nu duurt lange vlucht, naar de andere kant van de oceaan of wereld, gemiddeld tussen de 6 en 16 uur waardoor je maar een of twee van die maaltijden moet verstouwen. Voor astronauten ligt dat iets anders. Zeker nu de NASA voorbereidingen treft voor verre ruimtereizen. Terug naar de maan en naar Mars. De ruimtevaartorganisatie wil haar astronauten op die verre reizen beter gaan voeden. Want, zo stelt de NASA, door toekomstige ontdekkingsreizigers de technologie te geven om voedzame, smakelijke en bevredigende maaltijden te bereiden tijdens langdurige ruimtemissies, krijgen ze de energie die nodig is om het grote onbekende te ontdekken.
Deep Space Food Challenge
Het ontwikkelen van betere astronautenvoeding is een uitdaging waar NASA, samen met haar Canadese zusterorganisatie (de Canadian Space Agency) de hulp van buitenaf voor wil inschakelen. Daarvoor is de ‘Deep Space Food Challenge’ uitgeschreven.
Met de challenge wil NASA nieuwe, innovatieve en duurzame technologieën voor voedselproductie ontwikkelen die minimale hulpbronnen vereisen en minimaal afval produceren. Deelnemers aan de Deep Space Food Challenge worden opgeroepen om prototypes van voedselproductietechnologieën te ontwerpen, bouwen en demonstreren die tastbare voedingsproducten of voedsel opleveren.
Daarbij gaat het uitdrukkelijk niet om voorverpakte, houdbare etenswaren, maar om de echte productie van voedsel in de ruimte. Voor lange ruimtereizen, zoals die naar Mars, zijn houdbare etenswaren geen alternatief omdat ze op den duur hun voedingswaarde verliezen.
Tien concepten voor fase 2
De eerste fase van de Deep Space Food Challenge, gestart in 2021, heeft in totaal 18 concepten opgeleverd voor innovatieve voedselproductietechnologie die veilige, acceptabele, smakelijke, voedzame voedselproducten produceert die stabiel en van hoge kwaliteit zijn, terwijl de benodigde hulpbronnen worden geminimaliseerd. NASA en de CSA selecteerden daaruit 10 initiatieven voor deelname aan de tweede fase.
In die twee de fase, die nu gestart is, worden de ontwikkelaars van die concepten uitgedaagd hun ideeën in de praktijk te brengen. Dit betekent dat de teams prototypes van hun ontwerpen moeten bouwen en demonstreren en voedsel moeten produceren om te beoordelen.
Verder lezen over Innovatie
Cybercrime20.11.2024
Wortell opent nieuw next-gen Cyber Defense Center
Nieuws06.11.2024
Mews is het snelst groeiende bedrijf van Nederland in 2024
Winnaar van de Top 250 Golden Scaler AwardTechnology29.10.2024
Deze hypermoderne tank stelt je hele beeld van de legertank bij
Technology18.10.2024
‘Lucide dromen wordt het volgende grote ding na AI’
Technology08.10.2024
Is de kassaloze supermarkt mislukt?
Nieuws08.10.2024
Den Haag ontvangt EU missie label voor duurzaamheid
DC Business07.10.2024
Backbase opent wereldwijde hoofdkantoor in Amsterdam
Startups30.09.2024
10 Nederlandse start-ups om in de gaten te houden
Verder lezen over Space
Technology07.11.2024
Waarom horen we zo weinig van de James Webb-ruimtetelescoop?
Technology21.10.2024
Astronauten dragen Prada-ruimtepakken in maanmissie Artemis III
Technology13.10.2024
SpaceX schrijft geschiedenis en vangt raket op uit de ruimte
Technology10.10.2024
NASA-astronaut deelt adembenemende video van het noorderlicht
Technology12.09.2024
Ruimtegeschiedenis geschreven: eerste commerciële ruimtewandeling
Technology02.09.2024
Boeing Starliner moet deze week naar huis, maar maakt raar geluid
Technology26.08.2024
SpaceX gaat een risicovolle missie aan: een ruimtewandeling
Technology24.08.2024