Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Cyberveiligheid wordt een steeds groter onderwerp, omdat we steeds meer online doen op steeds meer verschillende apparaten. Zelfs een spiegel kan tegenwoordig al verbonden zijn met het internet. Logisch dus dat steeds meer mensen voor het hackerspad kiezen en logisch dat grote techbedrijven er steeds meer geld in moeten stoppen om die hackers juist buiten de deur te houden. Microsoft bijvoorbeeld, heeft toegezegd de komende vijf jaar 17 miljard euro in cyberveiligheid te steken.
Microsoft
Vanzelfsprekend doet Microsoft dat niet alleen voor zijn eigen medewerkers, maar juist voor alle diensten die het heeft: Windows, Office, Xbox en meer. De investering van 17 miljard euro is gigantisch veel en ook niet helemaal wat Microsoft in eerste instantie had begroot: het is vier keer zoveel. Daar komt bovendien nog eens 150 miljoen dollar bij, want Microsoft heeft belooft aan de Amerikaanse regering om hun beveiliging te verstevigen.
Microsoft staat er niet alleen voor, want de Amerikaanse president Joe Biden heeft ook aangegeven dat techbedrijven echt meer moeten doen aan cyberveiligheid, net als financiële organisaties. Hiervoor heeft hij de topmensen van JPMorgan, Microsoft, Amazon, Apple en Alphabet bij elkaar geroepen. Bedrijven die elkaar normaal de tent uit willen concurreren, moeten nu hun verantwoordelijkheid nemen voor een groter doel. Ze moeten ook wel, want de Kaseya-situatie staat nog vers in het geheugen.
Kaseya
De Kaseya-aanval zorgde ervoor dat allerlei grote sites uit de lucht waren en wordt een ransomware-aanval genoemd. Dat betekent dat het hackers -vaak door phishingmails- lukt om toegang te krijgen tot de systemen van medewerkers of bedrijven. Hierop plaatsen ze belangrijke documenten of zelfs het hele computersysteem achter slot en grendel, om vervolgens flinke bedragen te vragen om deze weer vrij te geven. Net als bij een echte kidnapping wordt er vaak aangeraden om niet te betalen, maar toch gebeurt het vaak dat bedrijven toch zwichten.
Welke stappen Microsoft precies gaat nemen om de beveiliging te verbeteren, dat is onbekend. Sowieso zal het hierover waarschijnlijk niet teveel in detail willen treden, omdat hackers immers elk stapje van het bedrijf volgen om weer flink toe te kunnen slaan.
Verder lezen over Microsoft
Online04.11.2024
Microsoft Outlook loopt vast door deze heel gewone activiteit
Er is een workaroundArtificial Intelligence31.10.2024
Microsoft stelt release van AI-meekijker Recall weer uit
Artificial Intelligence22.10.2024
Je nieuwe collega’s zijn autonome AI-agents in Microsoft Copilot
Online11.10.2024
5 handige programma’s voor online samenwerken
Artificial Intelligence02.10.2024
Microsoft breidt zijn AI-hulp Copilot uit en zet Recall toch door
Artificial Intelligence01.10.2024
OpenAI is van plan om ChatGPT steeds duurder te maken
Artificial Intelligence17.09.2024
Microsoft Copilot komt met Pages: een ultiem samenwerkdocument
Artificial Intelligence04.09.2024
Oprah leidt een panel met belangrijke mensen in AI: de wereld is verbaasd
Verder lezen over Security
Online31.10.2024
Eerst checken, dan bestellen: Klik niet meteen op die bestelknop!
Nieuwe campagne tegen onbetrouwbare webshopsCybercrime23.10.2024
Ransomwareaanvallen slagen nog steeds: 178 stuks in 2023
Cybercrime15.10.2024
Pas op: er is een groot beveiligingslek in WordPress-plugin Jetpack
Cybercrime09.10.2024
Deze week meerdere waarschuwingscampagnes over phishing: waarom?
Cybercrime08.10.2024
Unlock Digitale Weerbaarheid: leer online gevaren te herkennen
Cybercrime07.10.2024
Nee, LEGO raadt je niet aan de LEGO Coin te kopen
Cybercrime02.10.2024
Ben jij online op te lichten? Doe de gratis cursus Digitale Weerbaarheid
Cybercrime30.09.2024