Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Sinds er een eerste private missie succesvol is aangekomen op het International Space Station, dromen steeds meer mensen van wat er allemaal mogelijk is in de ruimte. Sowieso zijn er straks meerdere ruimtestations in de ruimte boven ons, maar dat niet alleen. Er zou ook een loungeplatform in de ruimte komen van Space Perspective.
Ruimtetoerisme
Ruimtetoerisme hoeft niet te betekenen dat je vastgemaakt in je stoel uit het raam naar de ruimte kijkt. We doelen dan niet op het maken van een ruimtewandeling, want dat is nog steeds een zeer gevaarlijk karwei, maar het is wel de bedoeling dat je straks in de ruimte wat vrijer kunt bewegen. Niet rechtop en stevig en strak in je stoel vastgemaakt, maar wat meer ontspannen: lekker loungen.
Het bedrijf Space Perspective heeft grote plannen op dat gebied. Het komt met ballonvluchten bij het randje van de ruimte. Ultraluxe ballonvluchten waarbij je lekker een beetje kunt loungen, aan de bar kunt hangen en kunt genieten van een badkamer met een prachtig uitzicht. Je wordt van alle gemakken voorzien: lekker eten, ligstoelen, cocktails, wi-fi, aangepast licht, interactieve schermen met informatie over je ‘vlucht’ en een telescoop om nog dieper de ruimte in te turen. Je moet wel zorgen dat je in de ligstoelen niet in slaap valt, want dat zou zonde zijn van de zes uur tijd die je hebt.
Ruimte-zappelin
De loungeruimte maakt deel uit van ruimtevaartuig Neptune, een soort zappelin-achtige constructie waarbij een vaartuig hangt aan een gigantische ballon. Een ticket kost 115.000 euro en hiermee ga je 30.480 meter de lucht in. De capsule heeft plaats voor acht mensen en een piloot en met dat groepje ga je dan zes uur naar het randje van de ruimte om jezelf te baden in luxe en te genieten van het mooiste uitzicht dat je waarschijnlijk ooit zal zien. De ‘rit’ naar 30 kilometer hoogte neemt ongeveer twee uur in beslag en daar blijf je twee uur hangen, om vervolgens weer in twee uur naar de aarde te gaan en te eindigen in de oceaan, waarna je met een schip wordt opgehaald.
Het klinkt allemaal wel heel spannend en ruimte-achtig: dat is het eigenlijk niet helemaal. Je raakt bijvoorbeeld niet de baan rond de aarde, dus je begeeft je vooral heel ver boven aarde en iets minder in de ruimte. “Onze missie is om ruimteverkenners te inspireren om nauwer contact te maken met onze planeet en met elkaar, en de omgeving waarin ze met ons reizen staat daarbij centraal”, zegt oprichter Jane Poynter van Space Perspective.
Space Lounge
“Onze Space Lounge is een wereld verwijderd van de witte, utilitaire omgevingen die je in andere ruimtevaartuigen aantreft.” Nauwer contact maken met onze planeet dus: terwijl Neptune met een lancering waarschijnlijk zoveel uitstoot dat je de natuur vooral ‘helpt’ onherstelbaar kapot te gaan? Dat schijnt gelukkig mee te vallen. Juist omdat er gebruik wordt gemaakt van een ballon is er geen brandstof nodig zoals bij ruimtelanceringen. Eigenlijk is het gewoon een uit de kluiten gewassen luchtballon.
Het zijn grote plannen van het bedrijf Space Perspective, dat duidelijk heel andere ideeën heeft dan bijvoorbeeld andere ruimtetoerisme-organisaties zoals Blue Origin en Virgin Galactic. Daarbij moet je namelijk wel in de gordel blijven zitten tijdens je ruimtetocht. Wil je ook een kaartje open en ‘Space Explorer’ worden, dan moet je even geduld hebben: het eerste jaar aan tickets voor de Space Balloon zijn al uitverkocht. Sowieso wordt de eerste vlucht pas eind 2024 verwacht, dus dit is -net als veel ruimteprojecten- er eentje van de lange adem.
Verder lezen over Space
Technology21.10.2024
Astronauten dragen Prada-ruimtepakken in maanmissie Artemis III
Technology13.10.2024
SpaceX schrijft geschiedenis en vangt raket op uit de ruimte
Technology10.10.2024
NASA-astronaut deelt adembenemende video van het noorderlicht
Technology12.09.2024
Ruimtegeschiedenis geschreven: eerste commerciële ruimtewandeling
Technology02.09.2024
Boeing Starliner moet deze week naar huis, maar maakt raar geluid
Technology26.08.2024
SpaceX gaat een risicovolle missie aan: een ruimtewandeling
Technology24.08.2024
NASA is eruit: SpaceX brengt Boeing Starliner-astronauten naar huis
Technology21.08.2024