Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl
Nog even en we reizen in een hyperloop: een super snelle cabine die zich voortbeweegt in een luchtdrukbuis onder de grond. Elon Musk, de man achter onder andere Tesla, heeft dit bedacht. Hyperloop One is op dit moment het bedrijf dat deze kar trekt. Stel je eens voor dat je in Amsterdam in een ondergrondse buis stapt en met 1.000 kilometer per uur naar Barcelona reist. Na anderhalf uur stap je weer uit. Het lijkt onmogelijk, maar hyperloops gaan er sowieso komen; misschien niet op het traject Amsterdam-Barcelona, maar de potentie is hoog. Er wordt volop mee getest en bij de potentiële routes van de eerste hyperloop wordt ook Nederland genoemd. Maar wanneer je kunt reizen in een hyperloop alsof het een trein is, dan groeien de ideeën en ontstaan ook dit soort concepten: het Hyperloop Hotel. Op hoge snelheid reizen, maar dan in een luxe omgeving alsof je je in een hotel bevindt. Het werd bedacht door architectuurstudent Brandan Siebrecht (University of Nevada in Las Vegas).
Hyperloop Hotel
Siebrecht’s idee is dat reizen van A naar B en overnachten in een hotel met elkaar gecombineerd gaan worden. Hyperloop Hotel is een netwerk an 13 hotels in Amerikaanse steden die met een transportsysteem verbonden worden. Met zijn idee heeft hij zelfs een Radical Innovation Award gewonnen, een competitie voor innovatieve hotel-designs.
“This innovative hotel concept uses sustainable, modular design in the form of shipping containers that double as traveling guest suites. Outfitted for luxury, the containers are customizable in terms of layout and design. Guests may travel and dock at one of 13 hotel destinations across the United States. The entire experience may be managed via a customized app.”
De kamers in het Hyperloop Hotel zijn eerder een soort scheepscontainers dan de smalle buizen die Hyperloop One nu in gedachten heeft. Rondreizen tussen de 13 Amerikaanse steden doe je dan in je hotelkamer, zodat je geen tijd meer kwijt bent aan het reizen zelf.
Realistisch? Op dit moment niet. Laten we eerst maar eens kijken of hyperloops er écht gaan komen, wat voor snelheden ze kunnen behalen en of het realistisch is om op deze manier te reizen qua prijs. Want hoe tof ook: dit soort concepten hebben een gigantisch hoog prijskaartje. Inspirerend is het wel, want het is de wereld van reizen op z’n kop.
Verder lezen over Reizen
Nieuws22.08.2024
OV-chipkaart-opvolger komt later door onenigheid met bunq
Online31.07.2024
Booking wordt flink aangepakt: dit is waarom de reissite onder vuur ligt
Artificial Intelligence23.06.2024
Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI
Cybercrime05.06.2024
Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude
Lifestyle29.05.2024
Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis
Gadgets24.05.2024
Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt
Lifestyle22.05.2024
5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben
Mobile15.05.2024