Technology17.07.2016

Het functioneren van bedrijven en mensen zal radicaal veranderen


Door kunstmatige intelligentie en cognitieve agenten

Overal ter wereld komen organisaties bij digitale transformatie voor de grimmige keuze te staan: het is innoveren of doodgaan.

Kunstmatige Intelligentie (KI) ontzorgt mensen op het gebied van alledaagse taken en stelt organisaties in staat om de creativiteit van mensen op geheel nieuwe wijze te ontketenen. De komst van KI op de werkplek is onvermijdelijk. Het is dan ook niet de vraag wanneer bedrijven KI gaan introduceren, maar hoe snel zij ten onder gaan wanneer zij dit niet doen.

Wees echter niet bang voor het KI-tijdperk. KI moet niet gezien worden als fenomeen mens versus machine, maar mens plus machine. De werkplaats van de toekomst is een hybride mens-en-KI-werkplaats, met alle voordelen van dien.

Geen menselijke fouten

Een onderzoek van Thomson Reuters heeft uitgewezen dan 70 procent van de nalevingsfunctionarissen verwacht dat wetgevers elk jaar meer en meer regels zullen introduceren. De kosten van regelgeving escaleren hierdoor; voor sommige banken stijgen de kosten tot wel GBP 3 miljard per jaar.

Dit is waar KI komt kijken. Virtuele agenten zoals IPsoft’s Amelia zijn niet alleen bekwaam om de noodzakelijke regelgeving te leren door juridische teksten te ‘lezen’, maar zijn bovendien in staat om ervoor te zorgen dat de processen toegepast worden. De virtuele agenten zorgen dat er geen fouten in de inzendingen zitten en bieden een volledige controletraject.

KI kan tijd, kosten en vooral risico’s – ruim – verminderen, wanneer het aankomt op overeenstemming. Bij KI zijn er geen ‘menselijke fouten’ omdat organisaties beschermd zijn tegen harde sancties of niet-naleving.

Doorontwikkeling customer management

De uiterst vaardige digitale consumenten van vandaag verwachten steeds meer onmiddellijke, effectieve dienstverlening via verschillende platforms. De afhandeling van customer management wordt doorontwikkeld door een leger aan virtuele agenten, die te alle tijde schaalbaar zijn en vragen met een toenemende complexiteit verwerken. Dit met een natuurlijk inzicht in taal en zelfs emotie.

Het resultaat is dat medewerkers zich niet langer bezig hoeven te houden met vragen zoals hoe het wachtwoord te wijzigen. Amelia kan dagelijks al een significant deel van de hoge volumes en herhaaldelijke inkomende vragen oplossen, in de centra waar zij werkzaam is. Hiermee kunnen andere agenten meer tijd aan complexere vraagstukken besteden, met meer impact. Virtuele agenten weten wanneer zij de limiet in hun beslissingsproces hebben bereikt en dragen de vraag dan over aan een mens. Sommigen kunnen dan zelfs toekijken of de mens het vraagstuk oplost en hiervan leren. Wanneer eenzelfde vraag van een volgende klant binnenkomt, kan de virtuele agent de vraag zelf afhandelen.

Creatieve uiting

Als digitale medewerkers de werkplaats schoonvegen, wat blijft er dan nog over voor de mens? Mensen zullen zich naar een hoger plan bewegen. Zo kan een machine niet met de mens concurreren op het gebied van creatieve uiting. Gewoonlijk gebruiken mensen op het werk 20 procent van hun creatieve brein. Beeld eens in wat de mogelijkheden zijn, wanneer mensen bevrijd worden van de ketenen van simpele en banale taken, dus wanneer zij vrij zijn om de kracht van hun volledige creatieve zelf op werk te verkennen. Dit geldt vooral voor zakelijke leiders. Volgens een rapport van McKinsey behalen CEO’s een tijdwinst van zo’n 20 procent, door bijvoorbeeld rapporten door te nemen en de belangrijkste aanbevelingen te geven.

Van de banken en verzekeraars tot spelers op het gebied van energie en zelfs professionele diensten – er is geen sector die niet met KI te maken krijgt. Elke organisatie is gebaat bij werknemers die minder tijd besteden aan de noodzakelijke dagelijkse taken de stimulatie groter, beter en verder te denken.

Deze blogpost is geschreven door Frank Lansink, CEO IPsoft Europa.

[Afbeelding © Denned – Fotolia]

...

Verder lezen over Robot

Roborock Black Friday deals: S8, S7 Max Ultra, JONR ED12 nu voor de laagste prijs ooit op Bol

Van 18 november tot 2 december biedt Roborock de S7 Max Ultra, een allround schoonmaakrobot, aan voor de laagste prijs ooit op bol.com! De oorspronkelijke prijs van 799 euro is nu slechts 699 euro, een korting tot 100 euro. Deze robot wordt geleverd met een all-in-one basisstation dat automatisch de taken van het wassen en drogen van de mop en het legen van de stofbak uitvoert, obstakels intelligent vermijdt en grondig schoonmaakt in een optimale route om gemiste en dubbele schoonmaakbeurten te voorkomen.

Gadgets18.11.2024

Roborock Black Friday deals: S8, S7 Max Ultra, JONR ED12 nu voor de laagste prijs ooit op Bol

ADV
Deze robot valt niet meer over draden

Spot, de robothond van Boston Dynamics, valt niet meer over elektriciteitsdraden. Je zou niet verwachten dat de robot het kan zien, maar het is toch echt zo: hij valt niet meer.

Technology14.11.2024

Deze robot valt niet meer over draden

Dit gebeurt er als je 24 uur alleen bent met AI-chatbots

Een journalist van de Wall Street Journal nam de proef op de som en trok 24 uur de bossen in om te ontdekken of Gemini van Google, Meta AI van Meta, OpenAI van ChatGPT en Copilot van Microsoft een beetje behulpzaam waren.

Online13.11.2024

Dit gebeurt er als je 24 uur alleen bent met AI-chatbots

Vernieuwing van de magazijncultuur: Kan automatisering zorgen voor een verbeterde werkomgeving?

In de snel veranderende magazijn sector, waar efficiëntie en doorvoer centraal staan, krijgt werkcultuur vaak niet de hoogste prioriteit. Jongere generaties, met name Gen Z, beschouwen banen in de industrie, zoals magazijnwerk, vaak als stijf en missen de flexibiliteit die ze belangrijk vinden in hun carrière. Nu fysiek en emotioneel welzijn steeds belangrijker worden in het arbeidsproces, voelen magazijnen de druk om niet alleen de werkomstandigheden te verbeteren, maar ook aantrekkelijker te worden als werkplek.

Technology31.10.2024

Vernieuwing van de magazijncultuur: Kan automatisering zorgen voor een verbeterde werkomgeving?

Was alles op Tesla’s We, Robot-event nep?

Als je een presentatie houdt in een Hollywood-studio, dan weet je dat de kans groot is dat je met veel neppigheid te maken krijgt. Of niet, Tesla?

Events22.10.2024

Was alles op Tesla’s We, Robot-event nep?

Deze Buzz Lightyear is zo realistisch dat je geen films meer nodig hebt

Nu kunnen speelgoedmakers dat natuurlijk ook al heel lang maken, maar de Buzz Lightyear ‘robot’ die nu is gemaakt, die is wel heel realistisch.

Gadgets20.10.2024

Deze Buzz Lightyear is zo realistisch dat je geen films meer nodig hebt

Deze knuffelmarmot is stiekem een robot

Casio, bekend van de horloges, heeft een heel andere gadget in petto: een knuffelhamster. Maar er komt wel tech bij kijken: het is een robot.

Gadgets12.10.2024

Deze knuffelmarmot is stiekem een robot

Bizar: Deze robot heeft een hand als Thing van de Addams Family

Robots hebben vaak handen die gewoon aan hun arm zitten: handig met alle elektriciteitsdraden natuurlijk. Een nieuwe robot doet het helemaal anders: hallo Thing!

Technology30.09.2024

Bizar: Deze robot heeft een hand als Thing van de Addams Family

Robot met losse handjes

Verder lezen over Toekomst

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Tijdens een Communitydag georganiseerd door NPULS sprak Timothy Druiventak van KLM.  Zijn lezing ging over over de rol van leren in het oplossen van zakelijke problemen bij KLM, met name in de context van technologie en kunstmatige intelligentie (AI).

Artificial Intelligence29.10.2024

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst

In de kassen van Wageningen University & Research in Bleiswijk zijn vijf teams van over de hele wereld begonnen aan de volgende fase van de Autonomous Greenhouse Challenge. De opdracht? Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst.

Technology04.09.2024

Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go