Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Als je iets opzoekt op internet, hoe ga je dan te werk? Stel je gaat naar DutchCowboys. Typ je dan in de adresbalk Dutchcowboys.nl in? Ga je naar Google en tik je het daar in? Tik je in de adresbalk alleen Dutchcowboys of klik je liever op een linkje vanuit een social media platform? Er leiden veel wegen naar Rome. Google dacht url’s te versimpelen door in de adresbalk alleen nog DutchCowboys (of Google, AD, TheVerge) te tonen, zonder wat er na de .nl of de .com komt. Hier komt het nu van terug.
Alles na de .nl of .com
Het .com of .nl gedeelte wordt niet verwijderd, want dan zou het adres niet meer kloppen. Google wilde alleen verbergen wat er allemaal nakomt, zodat gebruikers hopelijk eerder zouden zien dat een internetsite een namaakwebsite is. Je wordt dan immers niet in de war gebracht door wat er achter de bekende nl of com komt en kunt je beter concentreren op het adres ervoor. Staat er echt Dutchcowboys, of toch Duthcowboys? Het is een veelgebruikt truukje door hackers die je gegevens willen opvissen.
Een goed idee dat voortkwam uit een hulpvraag, want zeker sinds het huisgebonden zijn is het aantal pogingen tot hacken en phishen aanzienlijk toegenomen. Google testte deze optie dan ook al sinds augustus. Het maakt voor een gebruiker eigenlijk niet uit of hij op Dutchcowboys.nl is of op Dutchcowboys.nl/online/welke-landen-hebben-het-snelste-en-goedkoopste-internet-ter-wereld. Je kon het trouwens in de test wel zien als je dat wilde, want daarvoor moest je op het adres in de adresbalk klikken.
Url’s worden niet versimpeld
Google hoopte hiermee te zorgen dat mensen minder snel in foute sites zouden trappen, maar helaas is dat niet zo. Google schrijft in een blog: “Deze test heeft niet laten zien dat het voor een betere beveiliging zorgt, dus we stoppen ermee.” Verder vertelt het niet veel extra over de test. Dat is wel jammer, want juist als ze ermee stoppen kunnen de bevindingen alsnog enorm leerzaam zijn. Overigens is er wel een deel van de url dat je als gebruiker al niet meer ziet, namelijk het https://www.-deel. Verder moet je vooral zelf goed blijven opletten op phishing, want er worden elke minuut weer nieuwe sites nagemaakt.
Beeldbron: StockSnap
Verder lezen over Google
Entertainment22.11.2024
Dit zijn de meest bekeken films en series op Google TV in 2024
Artificial Intelligence30.10.2024
Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI
Online17.10.2024
Google Flights laat je straks goedkopere vluchten vinden
Artificial Intelligence09.10.2024
AI wint nu ook nog de Nobelprijs: twee zelfs
Mobile08.10.2024
Epic krijgt gelijk: Google houdt Android te dicht
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Artificial Intelligence03.10.2024
Knoop straks in het Nederlands een gesprek aan met Gemini Live
Mobile01.10.2024
Epic klaagt Google en Samsung aan om alternatieve appwinkels
Verder lezen over Internet
Mobile18.11.2024
We gaan nu naar telefoonloze telefoonwinkels zonder personeel
Online30.10.2024
Reddit voor het eerst winstgevend met recordaantal gebruikers
Online08.08.2024
Reddit laat je mogelijk straks betaalde subreddits maken
Search05.08.2024
5 manieren waarop ons zoekgedrag verandert
Online01.08.2024
World Wide Web Day: dit kan de GenAI-hype leren van de internetbubble
Cybercrime21.06.2024
Beveiligingsgevaar: update je laptop nog voor je op vakantie gaat
Gadgets21.06.2024
10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden
Online18.06.2024