28.06.2021
Technologie

​Gerucht – Spraakberichten op WhatsApp krijgen geluidsgolven

By: Laura Jenny

BlogTechnologie

In een wereld waarin steeds meer mensen Bluetooth-oordopjes gebruiken, zien we ook vaker dat spraakberichten via WhatsApp helemaal niet opgenomen blijken te zijn. Dat zie je niet, want je ziet alleen een lijntje waar een bolletje over gaat. Daar komt binnenkort verandering in. Geluidsgolven moeten je een notie geven van of er daadwerkelijk iets is opgenomen.

WhatsApp audioberichten

Het is nog een gerucht, want WhatsApp heeft hier zelf niets over aangekondigd. Wel lijkt het waarschijnlijk, want de bron is een zeer betrouwbare. Bovendien is WhatsApp al een tijdje vanalles aan het verbeteren op het gebied van audioberichten. Deze worden steeds populairder, omdat mensen bijvoorbeeld in de auto de handen niet vrij hebben om te typen, of omdat sommige verhalen nu eenmaal leuker klinken als je ze vertelt in plaats van in tekst tikt.

Een maand geleden werd het al mogelijk om spraakberichten, in de volksmond ook wel voicejes genoemd, versneld te kunnen afspelen. Zo kun je zonder dat het niet meer te volgen is toch sneller een berichtje afspelen en beluisteren. Je kunt een audiobericht normaal, 1,5 keer zo snel of 2 keer zo snel afspelen. Toegegeven, als iemand van nature al snel praat, dan kan 2 keer zo snel afspelen te snel zijn. Bovendien bestaat dan ook de kans dat je bepaalde nuances in iemands stem niet meer hoort.

Geluidsgolven

Nu komt WhatsApp dus -waarschijnlijk- met iets nieuws, namelijk dat je geluidsgolven ziet. Dit maakt het niet alleen makkelijk om te zien of er wel iets is opgenomen, maar je ziet ook aan de golven hoe hard het volume is. WEBetaInfo schrijft erover op Instagram, met direct een video waarin deze nieuwe weergave van audioberichten wordt getoond. Het is overigens niet alleen zo bij audioberichten die eenmaal zijn verzonden. Ook als je nog aan het inspreken bent, dan kun je aan de hand van de hoogte van de golven eventueel je stemvolume aanpassen.

Wat ook nieuw is, dat is dat er een knop is waarmee je de opname kunt stoppen. Dit helpt, want dat betekent dat je eerst nog kunt luisteren wat je zegt, voordat je het opstuurt. Nu moet je dan snel zelf meteen luisteren als iets verstuurd is, wat soms voor ongemakkelijke momenten zorgt. Die kun je nu voorkomen door het bericht eerst zelf te beluisteren. Inclusief geluidsgolven dus.

Beeldbron: markrademaker

Share this post