Technology29.12.2014

Drie tech trends die 2015 gaan veranderen


Samenwerken met robots, telefoons draadloos opladen en flexibele schermen

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Dit is de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om vooruit te kijken naar wat ons te wachten staat. Welke nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen we gaan verwachten in het nieuwe jaar?

1. Robots

In 2015 zullen robots waarschijnlijk gelijk komen aan mensen, en later zullen ze zelfs boven ons uit gaan stijgen. We gaan het komende jaar steeds meer invloed zien van robots. Vooral op de werkvloer komen er steeds meer robots. Nu staan robots nog heel ver van het gewone personeel af, maar dat zal komend jaar waarschijnlijk gaan veranderen. Veel fabrikanten gaan kijken naar de nieuwe ontwikkelingen en grote kans dat de mensen in de fabrieken volgend jaar samen werken met de robots.

Robots
Robots

2. Langere batterijduur en draadloos opladen

Er wordt nu aan een nieuwe techniek gewerkt waarmee goedkopere, stabielere en sterkere batterijen worden gemaakt. Ook kunnen we in 2015 waarschijnlijk onze telefoon opladen zonder draad. Veel huidige telefoons hebben al een technologie in zich dat ze dat kunnen doen, alleen zijn er nog geen opladers voor. Intel werkt al aan een draadloze oplader voor je smartphone. Wat we nu vooral nodig hebben zijn gadgets en apparaten die werken met deze technologie. Er is een hele grote kans dat die op de markt gaan komen in 2015.

Batteries
Batteries

3. Flexibele schermen

De enige schermen die enigszins flexibel zijn, zijn de gebarsten schermen. Dit is vaak niet helemaal de bedoeling van je telefoon. In 2015 krijgen we waarschijnlijk gebogen en flexibele schermen op de markt. In Zuid-Korea is er al een HD televisie op de markt die gebogen is en de Samsung Gear Fit is ook licht gebogen. In het komende jaar gaat deze technologie zich alleen maar verder uitbreiden. En de producten die al verkrijgbaar zijn gaan toegankelijker worden voor de consument. Nu zijn het nog extreem dure producten die voor weinigen te betalen zijn. De gebogen schermen wordt waarschijnlijk de grootste, technologische ontwikkeling van 2015.

Flexible-Screens
Flexible-Screens
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.