Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken haar. Verder sport ze het liefst zo vaak mogelijk.
Van de buitenkant ziet het eruit als een soort snoer die langs het gezicht loopt, het masker ontwikkeld door een wetenschapper bij MIT (Massachusetts Institute of Technology). Het masker kan beïnvloeden hoe iemand zijn of haar ademhaling ervaart. En dit heeft weer invloed op hoe je je voelt.
De Masque
De Masque, zoals hij genoemd wordt, heeft een sensor die onder de neus valt. Naast de oren zitten een soort oordopjes. Door auditieve feedback, kun je je eigen ademhaling horen.
Uit een onderzoek met het masker bleek dat de dragers ervan zich meer gestresst voelden na een stressvolle taak dan de mensen die het masker niet droegen. Mannen die het masker droegen en naar foto’s van vrouwen keken voelden zich meer seksueel opgewonden dan de mannen zonder masker. Toch was er geen verandering in de lichamelijke processen. Dit houdt in dat de techniek van het masker alleen beïnvloedde hoe mensen dachten zich te voelen.
Lichaam en techniek
In het digitale tijdperk krijgen mensen allerlei info naar zich toegeworpen, van social media berichten tot (fake) nieuws. We hebben hier niet altijd controle over en we nemen onbewust veel in ons op. Het ontwikkelde masker heeft als doel om aan te tonen hoe techniek ons kan beïnvloeden.
Lichamelijke processen van mensen worden gebruikt om hun emoties te reguleren en zelfs hun gedrag te veranderen, zonder dat ze zich ervan bewust zijn.
De meeste processen in ons lichaam kunnen we niet zelf controleren. Ademhaling wel, want die kunnen we veranderen. Het masker neemt het geluid van de ademhaling op en laat het horen. Dit kan de psychologische staat beïnvloeden.
Het masker kan gebruikt worden voor verschillende dingen. Bij een film zorgt het wellicht voor meer betrokkenheid. Maar andersom werkt het misschien ook. Als mensen een zachtere en rustige ademhaling horen, voelen ze zich mogelijk ook minder gestrest. De wetenschapper wilde vooral aantonen hoe makkelijk we beïnvloed worden zonder ons hiervan bewust van te zijn.
Verder lezen over Gadget
Gadgets21.11.2024
Cool: dit horloge is gemaakt om Dungeons & Dragons te spelen
Gadgets14.11.2024
‘Apple wil met meer smarthomegadgets komen: dit is de volgende’
Gadgets13.11.2024
Waarom je Spotify Car Thing niet moet weggooien
Gadgets11.11.2024
Slim voor ouders: deel de locatie van een AirTag
Gadgets31.10.2024
Maak van jezelf een soort Iron Man met dit hardlooplampje
Gadgets29.10.2024
Snapchat brengt zijn camerabril Spectacles ook in Nederland uit
Gadgets25.10.2024
Apple kondigt volgende week nieuwe Macs aan
Gadgets20.10.2024
Deze Buzz Lightyear is zo realistisch dat je geen films meer nodig hebt
Verder lezen over Technology
Technology05.11.2024
Man creëert een werkende e-bikebatterij van weggegooide vapes
Technology19.10.2024
10 momenten dat The Sphere in Las Vegas er fantastisch uitzag
Technology06.08.2024
AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen
Technology15.07.2024
De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook
Technology11.07.2024
Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt
Technology09.07.2024
De ruimte ruikt naar… rotte eieren?
Startups27.06.2024
In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen
Automotive07.06.2024