Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.
We hebben maar twee duimen, maar wat als je er nog eentje bij zou kunnen hebben? Een intrigerend idee, dat door afstuderend student Dani Code is uitgewerkt in een kunstproject. Dat heeft ze gedaan door een duimprothese in 3D te printen en daarna te bedenken hoe je die zou kunnen besturen.
Dat bleek uiteindelijk heel goed te werken met behulp van twee motortjes die via bluetooth aangestuurd worden. De besturing doe je met druksensoren onder je voeten. Door druk uit te oefenen met je voeten ‘bestuur’ je de extra duim.
Toevoegen, niet vervangen
Zinloos, zul je misschien denken. Leuk grapje, maar wat hebben we er aan? In de basis niet zo heel veel natuurlijk. Een systeem als dit zou een goedkope oplossing kunnen zijn voor mensen zonder duimen, maar eigenlijk is het veel interessanter om na te denken over wat protheses allemaal kunnen toevoegen aan de mens.
Een extra duim blijkt best handig, als je er mee hebt leren omgaan. Clode zegt dat de meeste mensen het trucje snel in de smiezen hebben en al snel iets kunnen doen met die extra duim, dus stel je voor dat je er echt aan gewend bent. Opeens kunnen dingen die eerst niet mogelijk waren, of in elk geval onhandig. Helpt in elk geval met gitaarspelen!
Niet alleen dat, er kunnen natuurlijk nog allerlei dingen toegevoegd worden aan het menselijk lichaam zonder meteen full cyborg te gaan en in je vlees te moeten gaan implanteren. De derde duim is in elk geval een leuke voorzet.
[Afbeeldingen © Kadmy – Fotolia]
Verder lezen over Technology
Technology19.10.2024
10 momenten dat The Sphere in Las Vegas er fantastisch uitzag
Technology06.08.2024
AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen
Technology15.07.2024
De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook
Technology11.07.2024
Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt
Technology09.07.2024
De ruimte ruikt naar… rotte eieren?
Startups27.06.2024
In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen
Automotive07.06.2024
Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer
Technology07.05.2024