Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
NASA is erg fanatiek als het gaat om educatie. Zelfs Shaun de Sheep wordt ingezet om mensen meer te leren over wetenschap, de ruimte en de rol van mensen binnen het universum. Dat doet het op nog meer speelse manieren dan het koddige schaap. Het heeft bijvoorbeeld vijf verborgen grapjes toegevoegd aan ruimtevaartuig Orion, die net zeer succesvol heen en terug naar de baan om de maan is gegaan. Het ruimtevaartbedrijf maakte er zelfs een wedstrijdje van voor mensen. Het postte een foto van de cockpit van het ruimtevaartuig met de vraag welke easter eggs er allemaal op de foto te zien waren. Dit zijn ze.
Rode vogel
In de rechterbovenhoek is een rode vogel te zien. Dit is een grappige toevoeging, maar stiekem was het meer dan dat: het is een kleine ode aan Mark Geyer. Hij was voormalig programmamanager van Orion en overleed in 2021. De rode vogel refereert aan de St. Louis Cardinals, het favoriete baseballteam van Geyer.
De naam Charlie
In het midden van het apparaat zien we Alexa (Callisto) en daarbij een aantal puntjes en streepjes. Samen vormen ze de naam Charlie. Ook Charlie is de naam van iemand die aan deze missie heeft meegewerkt. Het gaat om Charlie Lundquist, loco-programmamanager, die overleed in 2020. Hij werkte sinds 2008 voor het project en kende het op zijn duimpje.
Fly me to the Moon
Op de rechtermuur zijn de letters CBAGF te zien. Dit is geen afkorting, dit zijn muzieknoten. Om precies te zijn muzieknoten van Frank Sinatra’s Fly Me To The Moon uit 1964. Het is daarmee een knikje naar de eerste maanmissies waarbij ook daadwerkelijk de eerste menselijke stap op de maan werd gezet: Apollo, dat in die tijd volop in ontwikkeling was.
Apollo-liefde
Hoewel de Apollo-missies zijn gestopt aan het begin van de jaren ’70, worden ze wel gezien als de missies die het stokje nu overdragen aan de Artemis-missies. De easter egg die hierbij past is de binaire code voor 18, wat alles te maken heeft met dat stokje overdragen. De laatste Apollo-missie was namelijk nummer 17.
Een knipoog naar Nederland
Er is ook een klein beetje ruimte voor Nederland. Onder Alexa zien we namelijk een reeks nummers die begint met een 1. Het zijn alle landcodes voor de landen die hebben meegewerkt aan de Service-module van ESA (European Space Agency): Nederland maakt daar deel van uit, net als Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Zweden, België, Denemarken, Spanje, Noorwegen en de Verenigde Staten.
Verder lezen over NASA
Online15.11.2024
NASA laat je alle vragen stellen over de aarde
Technology07.11.2024
Waarom horen we zo weinig van de James Webb-ruimtetelescoop?
Technology21.10.2024
Astronauten dragen Prada-ruimtepakken in maanmissie Artemis III
Technology02.09.2024
Boeing Starliner moet deze week naar huis, maar maakt raar geluid
Technology24.08.2024
NASA is eruit: SpaceX brengt Boeing Starliner-astronauten naar huis
Technology13.08.2024
NASA moet een van de moeilijkste beslissingen ooit nemen
Technology18.07.2024
NASA stopt met rover om water op de maan te vinden: ding half af
Technology01.07.2024
NASA en Boeing vinden niet dat ISS-astronauten vastzitten
Verder lezen over Space
Technology07.11.2024
Waarom horen we zo weinig van de James Webb-ruimtetelescoop?
Technology21.10.2024
Astronauten dragen Prada-ruimtepakken in maanmissie Artemis III
Technology13.10.2024
SpaceX schrijft geschiedenis en vangt raket op uit de ruimte
Technology10.10.2024
NASA-astronaut deelt adembenemende video van het noorderlicht
Technology12.09.2024
Ruimtegeschiedenis geschreven: eerste commerciële ruimtewandeling
Technology02.09.2024
Boeing Starliner moet deze week naar huis, maar maakt raar geluid
Technology26.08.2024
SpaceX gaat een risicovolle missie aan: een ruimtewandeling
Technology24.08.2024