De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
De 33 studenten uit het Delft Hyperloop team van de TU Delft hadden dit jaar een duidelijk doel voor ogen: de eerste plek behalen in de SpaceX Hyperloop Pod Competition die ieder jaar wordt georganiseerd door visionair Elon Musk.
Tijdens deze wedstrijd in Los Angeles strijden studententeams van over de hele wereld tegen elkaar om met hun innovatieve voertuigen, genaamd Hyperloop pods, de hoogste snelheid in een één kilometer lange vacuümbuis te behalen. Het was een flinke tegenslag toen de studenten het nieuws kregen dat de competitie officieel niet zou plaatsvinden deze zomer. Maar de studenten wilden hoe dan ook laten zien wat ze dit jaar bereikt hadden, dus gooiden ze het over een compleet andere boeg: een eigen record neerzetten, hier in Nederland. En dat is gelukt!
Nieuwe poging
Vandaag deed het team een poging om het huidige Delft Hyperloop record van 202 km/u te verbreken. Dit jaar racet de pod niet in een vacuumbuis bij SpaceX, maar in de openlucht op hun eigen ‘Long Test Track’ van 386 meter in Hilversum, aangelegd in samenwerking met de Nederlandse spoorbedrijven voestalpine Railpro, ProRail en Strukton.
Met maar liefst een snelheid van 360 km/u heeft het Delft Hyperloop team het huidige record ruimschoots gebroken. Chief Engineer Sasha Ivlev: “De uitdaging was nu nog groter. Onze race pod was ontworpen om in vacuum te racen, maar nu probeerden we met datzelfde voertuig het record te verbreken in de openlucht. We wilden de wereld laten zien wat voor bizarre snelheden nu al bereikt kunnen worden met zo’n voertuig en mensen inspireren om de zoektocht naar duurzamere transportmiddelen te volgen.”
Toekomst Hyperloop
Het studententeam focust zich naast het ontwikkelen van een race pod ook op het toekomstbeeld van de Hyperloop. Team Captain Emma van de Ven: “Bij transport komt meer kijken dan alleen techniek, vandaar dat het team ook onderzoek doet naar het algehele Hyperloop concept. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken hoe de reiservaring van de passagier geoptimaliseerd kan worden en hoe een veilige reis met de Hyperloop gegarandeerd kan worden.”
Op dit moment zijn er wereldwijd verschillende commerciële bedrijven bezig met het bouwen van een full scale Hyperloop pod. Het aanleggen van de infrastructuur zal echter de grootste uitdaging worden, aangezien dit veel geld kost en samenwerking vergt tussen publieke en private partijen. De verwachting is dat het binnen 20 tot 30 jaar daadwerkelijk mogelijk is om te reizen met de Hyperloop.
Verder lezen over Studenten
Automotive11.10.2024
Phoenix is de nieuwe duurzame auto van studententeam TU/ecomotive
Lifestyle13.06.2024
Wat is een doorstroomtoets en hoe werkt het?
Automotive11.06.2024
Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg
Technology10.06.2024
Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen
Online29.01.2024
Kan AI voorspellen wie de mol is in Wie is de Mol?
Lifestyle20.11.2023
Op deze 4 zaken kun je besparen als je student bent
Automotive26.10.2023
Derde plek voor Brunel Solar Team in World Solar Challenge
"keihard voor gevochten"Automotive19.10.2023
Het Brunel Solar Team is klaar voor de Bridgestone World Solar Challenge
Verder lezen over Toekomst
Artificial Intelligence29.10.2024
De toekomst van leren: KLM en de impact van AI
Technology11.09.2024
Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024
zelf krekels kweken!Technology04.09.2024
Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst
Events04.07.2024
Dit was het VINT Symposium van 2024
met als thema 'Echt Slim'Nieuws04.07.2024
Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee
Startups27.06.2024
In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen
Artificial Intelligence26.06.2024
Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Gadgets20.06.2024