De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
Dat de technologie zich razendsnel ontwikkelt weten we al jaren. We proberen ons ook naarstig aan te passen en op de hoogte te blijven. Achterlopen op de huidige ontwikkelingen zit er niet meer in. Onze newsfeed draait overuren en we zijn eerder bang dat we iets missen (ook wel FOMO genoemd: fear of missing out) dan dat we rustig achterover durven leunen. Daarnaast geloven we in de huidige tijdsgeest dat we als mens ‘maakbaar’ zijn en dat we alles kunnen worden als we maar willen. Er zijn gigantisch veel mogelijkheden en hoe oud je ook bent; je kan altijd weer een nieuwe studie oppakken. Maar vragen we niet te veel van de mens?
Maakbare maatschappij
Altijd maar presteren en jezelf ontwikkelen staat in de huidige samenleving centraal en wordt ook gestimuleerd door de overheid. Zo heeft de regering de ‘leven lang leren’ regeling opgezet zodat volwassenen flexibel inzetbaar blijven. Voor veel volwassenen is het nog steeds een zoektocht welk werk het beste aansluit bij de persoonlijke vaardigheden. Laat staan hoe moeilijk het is voor jongeren om op jonge leeftijd al te beslissen welke richting ze op gaan qua studie. Hoe mooi zou het zijn als je op jonge leeftijd al weet wat je in je hebt? Men komt er steeds meer achter dat het menselijk DNA een informatiebron is die inzicht geeft over de persoonlijke eigenschappen van de mens.
DNA geeft inzicht
Een tijdje geleden stond in het Algemeen Dagblad een artikel over de DNA test die wordt aangeboden door het bedrijf Omnigen. Dit bedrijf heeft het DNA van atleet Dafne Schippers geanalyseerd en aan de hand daarvan een aantal persoonlijkheidskenmerken ontdekt. Zo schijnt Dafne een hoge genetische aanleg te hebben voor de persoonlijkheidseigenschap doorzettingsvermogen. Dit verklaart waarom ze ervan houdt om voortdurend haar grenzen te verleggen. Dafne vond de resultaten fascinerend en is ervan overtuigd dat een deel van haar succes genetisch te verklaren is. Het is momenteel voor iedereen mogelijk om deze DNA test uit te voeren. Het geeft niet alleen inzicht in de persoonlijkheidskenmerken maar ook welke voedingsstoffen je extra nodig hebt en voor welke blessures je gevoelig bent.
Kritiek op de test
Wetenschappers daarentegen kijken met veel argwaan naar deze DNA test. Ze vinden de wetenschappelijke onderbouwing van de test mager en vinden dat je op basis van genetische varianten nog niet kan vertellen hoe iemand van nature is. Daarentegen spelen omgevingsfactoren ook een rol in hoeverre iemands persoonlijkheid tot bloei komt. Helemaal waterdicht is een DNA test nooit al geeft de test wel een mooie indicatie welke eigenschappen iemand een verhoogde aanleg heeft. Zo kan de focus alsnog gelegd worden op iemands sterke kanten in plaats van iemands zwakke kanten. Een bijpassend beroep is op die manier veel sneller gevonden!
Verder lezen over eHealth
Lifestyle29.10.2024
Hoe VELUX dakramen jouw binnenklimaat verbeteren met slimme ventilatie
Lifestyle02.09.2024
Voor een frisse adem moet je wel wat doen!
DC Business30.08.2024
De zakelijke voordelen van regelmatige gehoortests voor werknemers
Lifestyle05.08.2024
Hoe maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau?
Artificial Intelligence24.07.2024
Welzijn op de werkplek met AI collega’s
Lifestyle03.07.2024
Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren
Artificial Intelligence26.06.2024
Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Lifestyle13.06.2024
Hoe kies je het juiste matras voor je slaaphouding?
Verder lezen over Toekomst
Artificial Intelligence29.10.2024
De toekomst van leren: KLM en de impact van AI
Technology11.09.2024
Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024
zelf krekels kweken!Technology04.09.2024
Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst
Events04.07.2024
Dit was het VINT Symposium van 2024
met als thema 'Echt Slim'Nieuws04.07.2024
Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee
Startups27.06.2024
In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen
Artificial Intelligence26.06.2024
Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Gadgets20.06.2024