Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Het voelt alsof we er pas vorig jaar mee zijn begonnen, maar ze bestaan inmiddels al 2009. Bitcoin is toen gecreëerd door Satoshi Nakamoto, wat uiteindelijk vooral sinds een paar jaar een enorme vlucht heeft genomen. In januari 2020 was Bitcoin 9.545 dollar waard, versus 40.000 dollar in januari 2021.
Bitcoin groeit
Die groei die Bitcoin doormaakt, heeft er samen met ontwikkelingen binnen andere cryptovaluta voor gezorgd dat al deze valuta ter wereld gezamelijk zo’n 1 biljoen dollar waard zijn. Bitcoin is meer dan 700 miljard dollar waard, met daarna Ether (uit het Ethereum-ntwerk) dat meer dan 140 miljard dollar waard is en de derde plek is voor Tether dat al 22 miljard dollar waard is. Daarachter volgen Litecoin (11 miljard) en Bitcoin Cash (8 miljard dollar).
Die bedenker van Bitcoin, meneer Nakamoto, schijnt wel 1 miljoen Bitcoin in zijn bezit te hebben. Vooral toen er nog weinig bekendheid en concurrentie was voor Bitcoin, wist hij deze te mijnen. Of hij nog steeds toegang heeft tot die Bitcoin is niet bekend. Zowel, dan behoorde hij tot de veertig rijksten der aarde (en zou hij 40 miljard dollar waard zijn). Echter is hij überhaupt een mysterie: al sinds 2014 is er niets meer van hem vernomen. Sowieso is zijn identiteit gehuld in mysterie.
De broers Winklevoss
Veel bekende mensen hebben Bitcoin: Bill Gates, Gwyneth Paltrow, Snoop Dogg en Ashton Kutcher bijvoorbeeld. Ook de Winklevoss-broers die je kent van de film The Social Network (of simpelweg het echte leven), die met Mark Zuckerberg een rechtszaak aangingen over wie nou eigenlijk echt Facebook was gestart, hebben gigantisch veel Bitcoin. In 2017 hadden ze 1,3 miljard dollar aan Bitcoin. Als ze dat nog steeds hebben, dan hebben ze geluk: ze kunnen dat geld mooi verdelen, want het is dubbel zoveel waard.
We schreven eerder al dat de pandemie uiteindelijk enorm positieve invloed heeft gehad op Bitcoin. De markten waren onrustig door alle lockdowns: goud, aandelen, olie, het was compleet onbekend wat er zou gaan gebeuren. De Bitcoin leed daar in eerste instantie onder en zakte. Een geweldig moment om te kopen, zo blijkt, want dankzij de Centrale Banken werd er meer geld gestoken in de economie. Hierdoor werden de koersen van de financiële markten positief en herstelde de koers van Bitcoin. We zijn benieuwd wat hij dit jaar zal doen, maar de verwachting is dat bij een daling flink veel Bitcoin zal worden gekocht.
Verder lezen over Bitcoin
Online26.09.2024
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
Online17.09.2024
Het kruispunt van crypto en AI: de toekomst van digitale innovatie vormgeven
Automotive24.07.2024
Een Ferrari kopen kan nu ook met crypto
Online16.07.2024
Bitcoin maakt een flinke sprong omhoog
Social Media14.07.2024
Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi
Online06.07.2024
Bitcoin heeft slechtste week sinds jaar tijd
Online24.06.2024
De populariteit van crypto blijft verder toenemen
Online20.04.2024