Technology04.03.2012

Nederlandse kick-­‐off event van Singularity University succesvol verlopen


Een aantal weken geleden vond het Nederlandse kick-off evenement van Singularity University plaats in Rotterdam. Meer dan 100 bezoekers luisterden naar sprekers van o.a. FBI, NASA, Google en het MIT.

De presentaties gingen in op hoe verschillende technologische ontwikkelingen zoals nanotechnologie, DNA lezen en schrijven, zichzelf sturende auto’s, 3D printers, internet of things en robotica exponentieel groeien en elkaar versterken, met grote gevolgen voor het bedrijfsleven, de politiek, wetenschap en maatschappij.

Singularity University is in 2009 door NASA en Google opgericht in de Verenigde Staten om een nieuwe generatie leiders in bedrijfsleven, wetenschap en overheid te verenigen, onderwijzen en inspireren. Founders van deze nieuwe universiteit op het NASA AMES campus in Silicon Valley zijn onder meer Peter Diamandis (Founder X-­‐Prize), Ray Kurzweil en Larry Page (CEO van Google). Hierbij gaat het om kennis van kerngebieden als neurotechnologie, ICT, kunstmatige intelligentie/robotica, biotechnologie, nanotechnologie en technologie op het gebied van energie en milieu.  

De technologieën binnen deze gebieden ontwikkelen zich exponentieel en convergeren in de toekomst steeds meer met elkaar (singulariteit). Singularity University streeft ernaar deze ontwikkelingen te begrijpen en te gebruiken om zo de grootste uitdagingen van de maatschappij en de wereld tegemoet te treden.

Yuri van Geest, officiele Nederlandse ambassadeur van Singularity University: “De wereld bevindt zich momenteel in een stroomversnelling. Doel van onze kick-­‐off is om in Nederland meer bekendheid te krijgen voor de opkomst en gevolgen van singulariteit. Momenteel worden wij in Nederland geconfronteerd met grote maatschappelijke vraagstukken inzake zorg, onderwijs, klimaatverandering, water-­‐ en voedselmanagement, energie, criminaliteit, integratie en mobiliteit. Deze universiteit en de genoemde technologieen zullen en kunnen een cruciale rol spelen in het oplossen van deze vraagstukken. Nu en in de nabije toekomst.

Unieke wedstrijd om Nederland beter te maken

Om het gedachtengoed van deze universiteit sneller te verspreiden is er een unieke wedstrijd voor Nederlandse topstudenten ontwikkeld. Enkele details rond deze bijzondere prijsvraag:

  • Prijzen: 2 gratis tickets voor 2 winnaars naar het NASA campus deze zomer voor 10 weken ter waarde van 25.000 dollar per persoon. In deze periode wordt het zomerprogramma van Singularity University aangeboden met topsprekers als Larry Page, Vint Cerf, Tim O’Reilly, Esther Dyson, Daniel Kraft, Clay Shirky, Kevin Kelly en Chris Anderson

  • Wat: verzin een unieke oplossing die de sociale cohesie in Nederland kan verbeteren waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe exponentiele technologieen (of een combinatie hiervan)

  • Wie:(ex-­‐) topstudenten uit Nederland 1) met excellente studieresultaten 2) die aantoonbaar ondernemend zijn 3) die een unieke en haalbare oplossing kunnen verzinnen voor 15 maar en die in de zomer van 2012 bereid zijn om 10 weken op het NASA campus de wereld te veranderen met een startup.

  • Hoe: op Singularity University Nederland worden alle details rond deze wedstrijd toegelicht en kan het lumineuze idee worden ingestuurd

  • Wanneer: tussen 1 februari en 15 maart 2012 (deadline). Hierna zal een vakkundige jury bestaande uit alle Nederlandse alumni van Singularity University alsmede afgevaardigden van T-­‐Mobile en FreedomLab. Winnaars worden 29 maart bekend gemaakt.

    De gesprekken en discussies die tijdens de Nederlandse kick-­‐off van de Singularity University plaats vonden, kunnen voortgezet worden via het Nederlands en Engelstalig weblog waar geïnteresseerden meningen en kennis op het gebied van singulariteit delen. 

    Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yuri van Geest: yuri.vangeest@singularityu.org of via @vangeest op Twitter. Meer info op de website of kijk op de Singularity wiki als het begrip je nog onbekend is.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

...

Verder lezen over Technology

Man creëert een werkende e-bikebatterij van weggegooide vapes

Vapen is in Nederland mede door wet- en regelgeving niet zo populair, maar in andere landen wel. Deze creatieveling maakte er een e-bikebatterij van.

Technology05.11.2024

Man creëert een werkende e-bikebatterij van weggegooide vapes

10 momenten dat The Sphere in Las Vegas er fantastisch uitzag

Je kunt The Sphere natuurlijk naast de Ziggodome leggen en dan zeggen dat het allebei gebouwen zijn met een visueel effect, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde, he? Dit zijn 10 momenten waarop The Sphere er fantastisch uitzag.

Technology19.10.2024

10 momenten dat The Sphere in Las Vegas er fantastisch uitzag

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

Big Tech zit in de problemen. In een paar dagen tijd zijn de grootste techbedrijven ter wereld honderden miljarden kwijt.

Technology06.08.2024

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

Supergaaf hoe Iron Man met magneten werkt, maar dat is niet iets dat je thuis moet proberen. Dat deed een man uit Wuhan helaas wel.

Technology11.07.2024

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

We hebben het vaak over de oneindigheid van de ruimte, de temperatuur en natuurlijk het feit dat er geen geluid bestaat. Maar wat we ons misschien niet vaak genoeg hebben afgevraagd is: hoe ruikt de ruimte eigenlijk?

Technology09.07.2024

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

Het is voor de tweede keer sinds 2022 dat de FIA nieuwe regels bepaalt voor de auto's. Wat vooral opvalt is dat de auto’s kleiner worden.

Automotive07.06.2024

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer