Technology22.09.2010

Google gaat farmaceutische schurken-adverteerders aanpakken


google-gaat-farmaceutische-schurken-adve.jpg
google-gaat-farmaceutische-schurken-adve.jpg

Google heeft op haar officiële blog gemeld dat ze juridische procedures gaat beginnen tegen malafide Google adverteerders die met name (gevaarlijke) geneesmiddelen zonder doktersvoorschrift via Google Ads aanbieden. Deze aanbieders zitten vaak in kleine landen die in de Pacific zetelen, landen die in hun wetgeving deze frauduleuze handelingen niet (willen) aanpakken. Google noemt ze farmaceutische schurken, die de regelgeving rond Google-Ads hebben overtreden.

Omdat met Google advertenties veel geld kan worden verdiend heeft Google al vanaf het begin af toen ze met de Google Ads zijn begonnen, te maken met malafide adverteerders die of hun klanten oplichten, of beloofden dat hun afnemers in korte tijd veel geld kunnen verdienen en die uit naam van Google hun diensten aanbieden. De zogenaamde Google Money Scammers. Ook deze fraudeurs zijn recentelijk door Google aangepakt.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.