Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.
In augustus 1996 verscheen Internet Explorer 3.0 als gratis onderdeel van Windows 95. Voor Spyglass, ontwikkelaar van het eerste uur was dit een Bad Deal want Microsoft haalde geen directe inkomsten meer binnen voor IE en betaalde hierdoor alleen de driemaandelijkse vergoeding.
In 1997 dreigde hetzelfde Spyglass Microsoft met een contractuele audit omdat ze inmiddels inzagen dat de kans om nog ooit inkomsten uit IE te halen minimaal was. Microsoft regelde een schikking en betaalde ter compensatie een bedrag van 8 miljoen dollar.
IE versie 3 bevatte o.a. Internet Mail, News 1.0 en het Windows-adresboek. Verder ondersteunde deze versie een aantal Netscape plugins, ActiveX, frames, CSS (Cascading Style Sheets) en een reverse-engineered versie van JavaScript. Pas later werden Microsoft NetMeeting en Windows Media Player geïntegreerd. Het aantal websites viel nog best tegen en kreeg een zetje in de rug met programma’s als Frontpage waarmee je een heel sumiere website kon bouwen. Onno Hektor, toen Internet Development manager bij Microsoft Nederland en nu Directeur van Newsgator over kinderschoenen en Jan Smit:
“In 1997 stond internet – toen nog Internet – in de kinderschoenen. Een tijd waarin het nog bijzonder was als iemand een eigen website had. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar het probleem was toen wat er eigenlijk op zo’n website moest komen te staan. In die tijd viel het ook niet mee om aan ‘content’ te komen. Mobieltjes met fotomogelijkheden waren er bijvoorbeeld nog lang niet en digitale camera’s alleen in het peperdure professionele segment. Bovendien, áls je dan uiteindelijk contenthad, wat dan te doen?
Bij de promotie van Internet Explorer – in die tijd versie 3.0 – kwamen we die problemen steeds tegen. Wat zou Microsoft daar aan kunnen doen? We gingen op zoek naar Bekende Nederlanders met de vraag of ze wilden meewerken aan de promotie van Internet Explorer. Op onze beurt hielpen wij dan met software voor de site. Dat was toen de eerste versie van onze HTML-editor Frontpage, en natuurlijk Internet Explorer zelf.
Een van die Bekende Nederlanders was Jan Smit, toen pas elf jaar en nog ‘Jantje Smit’. Zijn tophit toen: ‘Ik zing ditlied voor jou’. Vanwege zijn leeftijd mocht Jantje toen maar 15 keer per jaar werken, in zijn geval zingen en opnemen. Hoe moest dat nu met interviews en het beantwoorden van fanmail? Microsoft schoot te hulp. Hij kreeg een eigen e-mailadres voor zijn fanmail en op 29 april 1997 ging de site van Jantje live.
Daar konden de fans terecht voor een zeer zeldzaam interview met hem. Ook bijzonder voor toen: audiofragmenten van alle nummers van zijnnieuwste cd. En voor ons natuurlijk het belangrijkst: allemaal te bekijken in Internet Explorer!
Intussen is internet meer dan volwassen geworden. Cybercriminelen hebben zich meester gemaakt van onze BN’ers. Hun naamwordt als lokkertje gebruikt om fans naar kwaadaardige sites lokken, waar zij dan een virus kunnen oplopen. In Nederland blijkt Jan(tje) Smit boven aan de lijst te staan. Wie had dat twaalf en een half jaar geleden kunnen denken?”
Verder lezen over Internet Explorer
Online19.05.2021
Internet Explorer komt aan zijn einde in 2022
Technology11.02.2019
Microsoft wil dat iedereen stopt met gebruik van Internet Explorer
Online06.01.2016
Op 12 januari stopt de ondersteuning voor Internet Explorer 8, 9 en 10
Online30.04.2015
Project Spartan krijgt een naam
Online08.08.2014
Microsoft laat oude versies van Internet Explorer vallen
Technology02.05.2014
Update repareert lek in Internet Explorer, ook voor Windows XP gebruikers
Cybercrime18.09.2013
Microsoft waarschuwt gebruikers van Internet Explorer versie 6-11 voor beveiligingslek
Technology17.09.2013
Google Analytics stopt einde van het jaar met ondersteuning IE8
Verder lezen over Microsoft
Online04.11.2024
Microsoft Outlook loopt vast door deze heel gewone activiteit
Er is een workaroundArtificial Intelligence31.10.2024
Microsoft stelt release van AI-meekijker Recall weer uit
Artificial Intelligence22.10.2024
Je nieuwe collega’s zijn autonome AI-agents in Microsoft Copilot
Online11.10.2024
5 handige programma’s voor online samenwerken
Artificial Intelligence02.10.2024
Microsoft breidt zijn AI-hulp Copilot uit en zet Recall toch door
Artificial Intelligence01.10.2024
OpenAI is van plan om ChatGPT steeds duurder te maken
Artificial Intelligence17.09.2024
Microsoft Copilot komt met Pages: een ultiem samenwerkdocument
Artificial Intelligence04.09.2024