Technology12.04.2024

2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij


En dit is waarom

Weet je hoeveel van de stroom die je zonnepanelen opwekken je zelf gebruikt? 30 procent. De rest gaat terug het net op. Waar het file veroorzaakt én minder geld oplevert. Met een thuisbatterij help je deze problemen op te lossen. 5 redenen waarom zo’n powerbank voor je zonnepanelen een slim idee is.

#1 Je verdubbelt je eigen gebruik

Zonnepanelen wekken stroom op als – jawel – de zon schijnt. Overdag dus. Precies op het moment dat je zelf niet thuis bent of simpelweg weinig verbruikt. Als je ’s avonds je maaltijd bereidt op de inductiekookplaat terwijl de afzuigkap draait en zon bijna onder is, heb je alsnog stroom van het net nodig. 

Met een thuisbatterij sla je de stroom die je overdag niet gebruikt op. Zo kun je hem in de avond en nacht zelf gebruiken. Hiermee verdubbel je je eigen gebruik naar minstens 60 procent. Ben je  ook overdag goed bezig door je wasmachine aan te zetten of het water in je warmtepomp te verwarmen, dan kun je dit verhogen tot zelfs 80 procent.

#2 Je verlaagt je energierekening

Een lagere energierekening willen we allemaal. Maar hoe? Zonnepanelen helpen, maar met een thuisbatterij heb je nog meer invloed op de hoogte van je stroomrekening. Zeker in combinatie met een dynamisch energiecontract en een slim energiemanagementsysteem voor thuis, bespaar je flink. 

Hoe zit dat? Als veel mensen stroom opwekken, is energie goedkoop. En als veel mensen stroom verbruiken, wordt-ie duur. Met een thuisbatterij kun je de goedkope stroom opslaan om zelf te gebruiken. Wat je niet nodig hebt, lever je bijvoorbeeld ’s avonds tegen een hoger tarief terug aan het net. Zo ben je onder de streep een stuk goedkoper uit. 

#3 Je bent minder afhankelijk 

Het nieuws staat er bol van: overvolle stroomnetten, hoge energieprijzen en vervuilende brandstoffen. Niets aan te doen, want we hebben nu eenmaal stroom nodig. En dus zit er niets anders op dan dealen met wat bedrijven en de overheid voor ons bepalen. 

Of wel? Als je zonnepanelen combineert met een thuisaccu, ben je veel minder afhankelijk van anderen. File op het stroomnet? Dan sla je je zonnestroom gewoon op. Hoge prijzen? Niet als je je thuisbatterij slim gebruikt. Vervuilende brandstoffen? Jij gebruikt groene stroom van je eigen zonnepanalen. Zo is energieonafhankelijkheid een stuk dichterbij.

#4 Je bent duurzaam bezig

Met zonnepanelen zet je al een goede stap richting een duurzaam leven, maar met een thuisbatterij maak je die stap nog iets groter. Een accu voor thuis maakt het namelijk mogelijk om de stroom die je opwekt met zonnepanelen te bewaren, zodat je ook in periodes met weinig opbrengst nog steeds gebruik kunt maken van je eigen groene stroom. Die is sowieso duurzamer dan stroom van het net. 

Heb je in de avond en nacht niet alle opgewekte stroom zelf nodig, dan kun je je thuisbatterij weer laten terugleveren aan het net. Zo gebruiken je buren alsnog de zonne-energie die jij hebt opgewekt, en zijn er minder fossiele brandstoffen nodig. Win-win.

#5 Je verhoogt je woningwaarde

Huizen met slimme energieoplossingen komen steeds meer in trek bij kopers. Een thuisbatterij is daar onderdeel van. Omdat een thuisaccu een toekomstbestendige keuze is én helpt om geld te besparen op je energierekening, draagt het bij aan het verhogen van de waarde van je woning.

Bovendien worden thuisaccu’s een steeds belangrijker onderdeel van de oplossing om overvolle stroomnetten te voorkomen. De overheid ziet dit ook: daarom bestaat er dit jaar de mogelijkheid  de btw op een thuisbatterij terugvragen. Daarmee kan je dus al 21 procent besparen op je investering. Reden te meer om in 2024 écht te gaan voor die powerbank. 

Thuisbatterij van Zelfstroom

Zelfstroom is de grootste verhuurder van zonnepanelen in Nederland. Maar deze B Corp doet meer dan dat: Zelfstroom wil iedereen in Nederland helpen om onderdeel te zijn van de energietransitie. Met zonnepanelen, thuisbatterijen en een dynamisch energiecontract, kunnen klanten van Zelfstroom duurzamer leven en tegelijkertijd geld besparen.

Nick
Nick van Doornmalen

Nick is een ervaren online marketeer en houdt zich al ruim vijf jaar bezig met SEO-marketing, het schrijven van content en het ontwikkelen van online campagnes. Buiten de kantooruren vind je hem in de sportschool, verdiept hij zich in de nieuwste bestsellers of tokkelt hij op zijn gitaar.

...

Verder lezen over Duurzaam

COMIN: De Franse Ride-Hailing Startup die de markt op wil schudden

In november 2024 lanceerde COMIN, een innovatieve Franse ride-hailing startup, haar eerste grootschalige advertentiecampagne in Parijs. Deze campagne, zichtbaar vanaf 14 november, markeert een belangrijke stap in hun missie om de gevestigde orde in de vervoerssector uit te dagen.

Automotive20.11.2024

COMIN: De Franse Ride-Hailing Startup die de markt op wil schudden

Consumentenbond: ‘zonnestroomsubsidie’ als alternatief voor salderingsregeling

De Consumentenbond presenteert een alternatief voor de salderingsregeling. Het gaat om een zonnestroomsubsidie.

Nieuws16.11.2024

Consumentenbond: ‘zonnestroomsubsidie’ als alternatief voor salderingsregeling

Ericsson Nederland verplaatst hoofdkantoor naar Breda

Ericsson gaat met zijn Nederlandse hoofdkantoor naar Breda. Na 100 jaar in Rijen verhuist het bedrijf in het eerste kwartaal van 2025 naar het moderne 5Tracks-gebouw in Breda. De nieuwe locatie in de buurt van het centraal station Breda is gekozen vanwege de bereikbaarheid, duurzaamheid en de mogelijkheid om jong talent aan te trekken. Hoewel de verhuizing het einde van een tijdperk betekent, blijft Ericsson’s screening en logistiek centrum in Rijen.

DC Business14.11.2024

Ericsson Nederland verplaatst hoofdkantoor naar Breda

voor groei, innovatie en duurzaamheid
Mag er straks nog wel reclame worden gemaakt voor vliegen?

Reclame maken voor roken is uit den boze, want iedereen weet toch hoe slecht het is? Gemeente Den Haag wil nu ook reclame voor vliegvakanties weren.

Advertising06.11.2024

Mag er straks nog wel reclame worden gemaakt voor vliegen?

Steeds meer negatieve geluiden over de thuisbatterij

Het imago van de thuisbatterij is juist dat het een heel duurzame oplossing is, maar toch is er negativiteit: hoe zit dat?

Technology04.11.2024

Steeds meer negatieve geluiden over de thuisbatterij

Refurbished iPhones: slimme keuze voor 2024

Refurbished iPhones winnen snel aan populariteit door hun duurzaamheid en lagere prijs. Voor consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbaar en betaalbaar alternatief voor nieuwe modellen, bieden refurbished iPhones zoals de iPhone 14 en iPhone 14 Pro uitstekende prestaties tegen een gereduceerde prijs.

Lifestyle31.10.2024

Refurbished iPhones: slimme keuze voor 2024

3 manieren om je huiskamer te verlengen naar de tuin

De zomer is nu wel echt op zijn einde aan het lopen en dat betekent dat er bladeren naar beneden komen, vaker een spatje valt en het ook weer kouder wordt. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je naar binnen moet gaan en je tuin weer moet laten overnemen door de natuur. Op deze 3 manieren kun je ook in de herfst genieten van een buitenhuiskamer in je tuin.

Lifestyle23.10.2024

3 manieren om je huiskamer te verlengen naar de tuin

Phoenix is de nieuwe duurzame auto van studententeam TU/ecomotive

Studententeam TU/ecomotive presenteert vanmiddag Phoenix, en hoopt hiermee autofabrikanten te inspireren nu nieuwe wetgeving vanuit Brussel in aantocht is.

Automotive11.10.2024

Phoenix is de nieuwe duurzame auto van studententeam TU/ecomotive

Verder lezen over Energie

Robert Jan won een thuisbatterij bij Zelfstroom: “We gebruiken veel meer eigen stroom”

Toen Robert Jan Lanser dit voorjaar zonnepanelen aanschafte bij Zelfstroom, had hij nooit verwacht dat hij ook een thuisbatterij zou winnen. Inmiddels heeft hij zijn prijs een paar maanden in gebruik. Hoe heeft hij de thuisbatterij ervaren?

Nieuws08.10.2024

Robert Jan won een thuisbatterij bij Zelfstroom: “We gebruiken veel meer eigen stroom”

Zonneplan komt met prijsplafond om hoge kosten te voorkomen

Je kunt een prijsplafond inschakelen voor gas zodat je minder bang hoeft te zijn voor hoge kosten. Zonneplan introduceert deze optie.

Nieuws27.09.2024

Zonneplan komt met prijsplafond om hoge kosten te voorkomen

Dit device biedt de oplossing voor hoge terugleverkosten

IQ NRG introduceerde eerder deze week een Zonnedimmer, daarmee kunnen eigenaren van zonnepanelen voorkomen dat ze moeten betalen voor het terugleveren van stroom en dus onnodige terugleverkosten hebben.

Gadgets20.09.2024

Dit device biedt de oplossing voor hoge terugleverkosten

In Moerdijk komt een ultrasnel en innovatief batterijopslagsysteem voor netstabilisatie

RWE gaat de batterijopslagactiviteiten in Nederland uitbreiden met innovatieve technologie voor meer netstabiliteit. Op de locatie de eigen elektriciteitscentrale in Moerdijk is Nederlands grootste energieproducent begonnen met de installatie van een ultrasnel batterijopslag systeem.

Technology11.09.2024

In Moerdijk komt een ultrasnel en innovatief batterijopslagsysteem voor netstabilisatie

Gebouwd door RWE
Negatieve stroomprijsuren zijn dit jaar hoger dan ooit tevoren

Een negatieve stroomprijs klinkt nadelig, maar dat is het niet als je een dynamisch energiecontract hebt. Die komt zeker dit jaar erg goed van pas.

Nieuws15.08.2024

Negatieve stroomprijsuren zijn dit jaar hoger dan ooit tevoren

Dé oplossing voor energie uit de toekomst is mayonaise

Er zijn meerdere manieren om kernfusie mogelijk te maken. Eén ervan is ‘inertial confinement’, inertiële opsluiting. Onderzoekers proberen dit mogelijk te maken met een wel heel bijzonder ingrediënt: mayo.

Technology12.08.2024

Dé oplossing voor energie uit de toekomst is mayonaise

5 manieren om je manager over te halen groene stroom te gebruiken

Thuis doe je er veel aan om duurzaam te leven. Je zorgt dat je groene stroom gebruikt, levert netjes je plastic flesjes in, hebt misschien zelfs zonnepanelen. Kom je vervolgens op kantoor, dan staan alle lichten de hele nacht gewoon aan en houd niemand zich ermee bezig welk type energie er wordt gebruikt. Dat kan anders: met deze 5 manieren kun je je manager overhalen om groene stroom te gebruiken.

DC Business07.08.2024

5 manieren om je manager over te halen groene stroom te gebruiken

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Verder lezen over Toekomst

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Tijdens een Communitydag georganiseerd door NPULS sprak Timothy Druiventak van KLM.  Zijn lezing ging over over de rol van leren in het oplossen van zakelijke problemen bij KLM, met name in de context van technologie en kunstmatige intelligentie (AI).

Artificial Intelligence29.10.2024

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst

In de kassen van Wageningen University & Research in Bleiswijk zijn vijf teams van over de hele wereld begonnen aan de volgende fase van de Autonomous Greenhouse Challenge. De opdracht? Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst.

Technology04.09.2024

Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go