29.05.2019
Tech in Asia

Samsung heeft nu slechts één foto van iemand nodig om een deepfake video te maken

By: Redactie Tech in Asia

BlogTech in Asia

Samsung heeft slechts één foto nodig om een levensechte deepfake video te maken. Dit meldt the Verge op basis van een rapport van Samsung’s AI divisie in Moskou. Deepfake AI ontwikkelt zich snel en mensen beginnen zich zorgen te maken.

Normaliter moet het zelflerende algoritme een boel lesmateriaal gevoerd worden om een sterk gelijkende video te creëren.

Nieuwe deepfake AI

De onderzoekers leggen uit dat de nieuwe deepfake AI in staat is om verbazingwekkend accurate nepvideo’s te maken door het algoritme te trainen belangrijke gelaatstrekken te herkennen, zoals de vorm van het gezicht en mond, de ogen en meer. Hiervoor werden 7000 afbeeldingen van beroemdheden op Youtube gebruikt.

De resultaten zijn verbluffend. We zien Albert Einstein, Salvador Dali en Marilyn Monroe praten (horen ze trouwens niet) alsof ze net naar social media hebben gepost. Zelfs Mona Lisa werd tot leven gewekt, compleet met haar beroemde glimlach.

Deepfake technologie is omstreden en kan voor kwaadaardige doeleinden gebruikt worden. Het gezicht van Hollywood-actrice Scarlett Johansson werd al eerder in een schunnige video geplaatst.

Dartmouth-onderzoeker Hany Farid vertelde eerder aan CNet dat kunstmatige intelligentie met het huidige nauwkeurigheidsniveau doeltreffend is om fake news te creëren.

Share this post