Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.
Het team achter Storro mocht begin juli juichen: ze wonnen de Shark Tank-competitie die door Equinix, StartupAmsterdam, StartupDelta en DutchBasecamp werd gehouden. In die competitie mochten een aantal start-ups een pitch van zeven minuten doen om de vakjury te overtuigen van de potentie van hun huidige business op het internationale vlak.
Dat ze uiteindelijk de hoofdprijs kregen uitgereikt door prins Constantijn van Oranje lag aan het innovatieve karakter van hun applicatie. Die laat je op een simpele manier bestanden delen met andere gebruikers, in groepen en individueel.
Eerlijk delen
Wacht even. Bestanden delen? Wat is daar in 2017 nog innovatief aan? Ziedaar het grote verschil tussen Storro en de rest: de Storro-app is gebaseerd op de blockchain, het idee achter populaire crypto-valuta’s als Bitcoin en Ethereum. Niet alleen dat, het is ook nog eens een volledige peer-to-peer applicatie zoals Torrent-programma’s dat ook zijn.
Het belangrijkste van die combinatie is dat er ten eerste niemand aan je data komt. De bestanden die je deelt met een team worden in stukjes gehakt, versleuteld en daarna weer verdeeld over iedereen in het team opgeslagen. Dat betekent dat er geen één versie van een bestand is en dat er ook niemand anders, Storro incluis, toegang heeft tot het bestand.
Perspectieven
Zo is je data wel veilig, kun je prima samenwerken over lange afstand met alle gemakken die daar bij horen en hoef je nooit bang te zijn dat je gegevens door iemand gezien worden die daar niks mee te maken heeft. Natuurlijk zijn er zat mogelijkheden om bestanden te delen, maar als je in de kleine lettertjes duikt staat er altijd bij dat bedrijf X wel het recht heeft om naar je bestanden te kijken.
Die vlieger gaat bij Storro niet op. Er is geen ‘cloud’, althans niet in de zin dat er andermans computers tussen jezelf en je teamleden zitten. Door het gedistribueerd op te slaan tussen de teamleden moet het wel heel raar lopen willen je bestanden verdwijnen of in verkeerde handen vallen. Dan moet je toch echt je computer open laten staan.
Wie heeft dat weggegooid?
De blockchain komt om de hoek kijken als het gaat over de bestanden. Doordat er van elke versie van het bestand een aparte ‘notitie’ in de blockchain komt te staan kunnen al die versies ook weer teruggehaald worden door de mensen die de bestanden met elkaar delen. Zo kan er niets veranderd worden zonder spoor en kunnen bestanden niet zomaar verdwijnen. Zo hoef je dus echt he-le-maal niemand te vertrouwen waar je mee samenwerkt (helpt wel natuurlijk) want het bewijs is er altijd.
De enige kleine angel is natuurlijk wel dat het niet ‘gratis’ is. Als je gegevens niet te gelde gemaakt kunnen worden moet je dus gewoon betalen voor de applicatie. Nou is Storro ook bedoeld als zakelijke applicatie (of voor de paranoïde medemens) dus dan is dat meestal geen probleem. Veiligheid mag best wat kosten maar gelukkig mag proberen wel voor niks, in elk geval de eerste dertig dagen.
[Afbeeldingen © Storro]
Verder lezen over App
Online20.11.2024
Shazam heeft al 100 miljard nummers voor ons opgezocht
Gaming18.11.2024
Zo speel je Pokémon TCG Pocket in Nederland op je telefoon
Startups11.11.2024
ChatLicense wint Global Impact Challenge van Singularity University en SYNC Ithra
Mobile30.08.2024
Telegram in de problemen: dit is er allemaal gaande
Online15.08.2024
Sonos gaat na dramatische app-update misschien terug naar de oude app
Gadgets15.08.2024
Summergadgets giftguide: de leukste gadgets voor de zomer
Mobile15.08.2024
Apple buigt voor de EU-regels: Spotify mag aanbiedingen tonen
Lifestyle05.08.2024
Hoe maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau?
Verder lezen over Security
Cybercrime20.11.2024
Wortell opent nieuw next-gen Cyber Defense Center
Cybercrime11.11.2024
Dit zijn de huidige trends binnen cybersecurity en hoe je jezelf beschermt
Online06.11.2024
Veel computer-influencers zijn weinig meer dan pseudo-experts
Online31.10.2024
Eerst checken, dan bestellen: Klik niet meteen op die bestelknop!
Nieuwe campagne tegen onbetrouwbare webshopsCybercrime23.10.2024
Ransomwareaanvallen slagen nog steeds: 178 stuks in 2023
Cybercrime15.10.2024
Pas op: er is een groot beveiligingslek in WordPress-plugin Jetpack
Cybercrime09.10.2024
Deze week meerdere waarschuwingscampagnes over phishing: waarom?
Cybercrime08.10.2024