Social medium Telegram heeft besloten het maximaal aantal kijkers te verwijderen van livestreams. Eerder was dat nog duizend kijkers, wat al een flink aantal is, maar zeker voor grotere influencers en livestreams over populaire onderwerpen is zelfs duizend te weinig. Gelukkig komt daar bij dezen dus een einde aan.
Telegram schrijft dat vanaf nu iedereen kan meekijken met livestreams. “Onze vorige update maakte groepsvideogesprekken een krachtig hulpmiddel voor live-uitzendingen. Maar nu is hun publiek onbeperkt. Start een livestream in een kanaal of een videochat in een groep – beide ondersteunen nu een onbeperkt aantal kijkers. De kracht om je eigen tv-station te runnen is hier, in je zak.”
De update komt enorm snel na de laatste keer dat het aantal kijkers werd verhoogd: in juli ging de limiet naar duizend kijkers, maar nu maakt het social medium dus in een keer de grote sprong naar ongelimiteerd. Daarnaast kunnen per broadcast dertig mensen tegelijk hun beeld uitzenden. Alleen audio is ook mogelijk, zoals je kent van Clubhouse. Ook hier kunnen straks dus veel meer mensen naar luisteren.
Telegram is acht jaar geleden gelanceerd en de maandelijkse update van het platform zijn dan ook bij nummer 8 aangekomen. Er zijn bovendien meer nieuwe dingen in de laatste update te vinden, zoals de mogelijkheid om makkelijker naar het volgende ongelezen kanaal te springen, de mogelijkheid om de naam van de verzender weg te halen als je een bericht doorstuurt en een nieuwe collectie stickers en geanimeerde emoji.
Telegram wint enorm aan populariteit, wat onder andere wordt gevoed door het feit dat er over de privacy van WhatsApp veel vraagtekens zijn, naast dat het zelf zijn beleid zo aanpast dat het data doorstuurt naar bijvoorbeeld Facebook, iets dat veel mensen niet willen. Telegram zou inmiddels al één miljard keer zijn gedownload. Hoeveel dagelijkse gebruikers er online zijn, dat is onbekend, maar begin dit jaar waren dat er maar liefst 500 miljoen per dag.
De naam Telegram is gebaseerd op iets wat in Nederland ook telegram heette. Dit is een oude manier om berichten te versturen, namelijk via een verreschrijver, telex of ander communicatiemiddel. Ze zijn vooral bekend omdat je in plaats van een punt achter een zin een ‘stop’ zei. Dat is inmiddels gelukkig niet meer nodig en het kan allemaal een stuk sneller, onder andere dankzij apps als Telegram dus.