10.03.2021
Social Media

Rusland opent de aanval op Twitter

By: Floyd Aanen

BlogSocial Media

Gisteren schreven we al over het feit dat Rusland maar liefst vijf social media bedrijven heeft aangeklaagd en vandaag lijkt het erop dat het land echt ruzie gaat maken met Twitter.

Rusland klaagt de bedrijven aan omdat ze het niet eens zijn met de berichten die op die kanalen verschijnen over jongeren die willen gaan protesteren tegen de opsluiting van Alexei Navalny.

Twitter is trager

Persbureau Reuters schrijft nu dat de Russische waakhond voor staatscommunicatie heeft gezegd dat het gebruik van Twitter aan banden wordt gelegd door de snelheid ervan te vertragen.

Twitter en Rusland hebben ruzie

Volgens Rusland verwijdert Twitter herhaaldelijk niet ongewenste tweetjes van hun site. Ongewenst in de ogen van Rusland welteverstaan.

Russische autoriteiten dreigen de dienst volledig te blokkeren en vindt dat er meer dan 3.000 berichten met illegale inhoud op Twitter staan.

“De vertraging zal worden toegepast op 100% van de mobiele apparaten en op 50% van de niet-mobiele apparaten”, zei de toezichthouder in Rusland in een verklaring op internet.

Twitter wordt, net als andere Amerikaanse sociale media, op grote schaal gebruikt in Rusland door sympathisanten van Kremlin-criticus Alexei Navalny, wiens gevangenschap vorige maand leidde tot landelijke protesten.

Rusland is net als China

Rusland is wat dat betreft hetzelfde als China. Alles wat ze niet zint willen ze verbieden. Voor willen ze invloed uitoefenen op wat mensen zeggen en doen.

Deze specifieke zaken werden aangespannen na protesten in het hele land over de vorige maand gevangen genomen Alexei Navalny.

Aleksej Anatoljevitsj Navalny

Aleksej Anatoljevitsj Navalny is een Russisch advocaat en een politiek en sociaal activist. Sinds 2009 kreeg hij bekendheid in de Russische Federatie, en meer bepaald in de Russische media, als een criticus van de corruptie in Rusland, en in het bijzonder van de Russische leider Vladimir Poetin.

Navalny en zijn aanhangers zeggen dat zijn straf van 30 maanden, wegens vermeende schendingen van de voorwaardelijke vrijlating in verband met een verduistering, werd verzonnen om politieke redenen, iets wat de autoriteiten uiteraard ontkennen.

[foto: Elena Mozhvilo on Unsplash]

Share this post