Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Ooit heeft Google een gooi gedaan naar social media-succes, maar Google Plus was niet het succes waar het op hoopte. Nu is er een nieuwe gooi in de vorm van Tangi, een soort crea-bea-TikTok. Google’s lab Area 120 is ermee gekomen en het is de bedoeling dat je er mini-doe-het-zelf-video’s op kunt plaatsen.
DIY-social network
Je kent de video’s waarin heel snel en soms zelfs in stop-motion een bepaald recept wordt klaargemaakt. Alsof je alles maar in één minuut kunt klaarmaken. Het ziet er vaak simpelweg te makkelijk uit om te maken, en tegelijkertijd te lekker als het eenmaal uit de pan of oven komt. Genoeg food-inspiratie online, maar er is eigenlijk weinig voor creatieve uitspattingen. Je kunt DIY-projecten (Do It Yourself) van mensen kopen op Etsy en vooral in beeld delen op Pinterest, maar er is nog niet echt een videodienst die daarin groot is.
Dat hebben ze gespot bij Google en daarom is er uit Area 120 Tangi komen rollen. Het is een social media-platform waarop je korte DIY-filmpjes kunt kijken en kunt delen. Binnen één minuut moet je in een Tangi-video kunnen uitleggen hoe je een bepaald iets kunt maken, of een lifehack kunt toepassen. Dat is tenminste het idee achter Tangi: inspireren tot creëren.
Tangi
Tangi is met zijn verticale video’s duidelijk bedoeld als smartphone-platform en werkt verder zoals je kent van andere social media: je kunt video’s liken, delen en erop reageren. Wat een leuke nieuwe bijkomstigheid is, dat is de ‘try it’-knop. Hierin kun je als je een video hebt gevolgd een foto uploaden naar de originele video, om te laten zien hoe jouw creatie is geworden. Je krijgt op Tangi vanzelf meer video’s aangereikt die je mogelijk ook leuk zal vinden, naast dat je op bekende hashtags kunt zoeken.
De bedenker van Tangi is Coco Mao. Ze zag hoe haar moeder moeite had haar smartphone te gebruiken om naar schildervideo’s te kijken. Vandaar dat Tangi met diverse makers van video-tutorials in zee is gegaan om te kijken hoe de vaak lange tutorials korter konden worden en geschikt konden worden gemaakt voor het nieuwe sociale videokanaal.
Daarbij is een gevoel van gemeenschap een belangrijk element, maar ook artistiek zijn op een andere manier dan we gewend zijn. Niet per se door zing en dans, maar juist door iets te maken met je handen. Dat betekent trouwens ook dat kookvideo’s welkom zijn, maar dus ook die waarop mensen schilderen, kleien, gipsen, haken, noem maar op.
Google Play Store
Tangi is enerzijds een acroniem van TeAch aNd GIve, maar ook van ‘tangible’, het Engelse woord voor tastbaar. Voor de Android-gebruikers onder ons is het nog enigszins ontastbaar, want de app is nog niet in de Play Store te vinden. De app is wel in de iOS-store beschikbaar.
Verder lezen over Google
Artificial Intelligence30.10.2024
Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI
Online17.10.2024
Google Flights laat je straks goedkopere vluchten vinden
Artificial Intelligence09.10.2024
AI wint nu ook nog de Nobelprijs: twee zelfs
Mobile08.10.2024
Epic krijgt gelijk: Google houdt Android te dicht
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Artificial Intelligence03.10.2024
Knoop straks in het Nederlands een gesprek aan met Gemini Live
Mobile01.10.2024
Epic klaagt Google en Samsung aan om alternatieve appwinkels
Search25.09.2024