Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Het gonst op het internet van de berichten over WhatsApp dat je informatie wil gaan delen met Facebook. In principe is WhatsApp van Facebook, dus heel raar is het eigenlijk niet, maar over het algemeen heeft de berichtendienst altijd redelijk op zichzelf bestaan. Inmiddels lijkt dat te gaan veranderen, want op 8 februari 2021 verandert het privacybeleid en zouden je gegevens worden gedeeld met Facebook. Dat klopt echter niet helemaal.
Op andere plekken in de wereld krijgen WhatsApp-gebruikers binnenkort te maken met nieuw privacybeleid. Hoewel WhatsApp momenteel boven zijn beleid heeft staan ‘respect voor jouw privacy zit gecodeerd in ons DNA’. Nou, dat blijkt tegen te vallen. Het bedrijf is namelijk van plan om toestemming af te dwingen om informatie door te geven aan Facebook.
WhatsApp waarschuwt
Dat is in ieder geval waar het Indiase gebruikers alvast voor waarschuwt. Althans, niet specifiek dat, maar wel dat het privacybeleid gaat veranderen. Het gaat dan specifiek over hoe bedrijven gebruik kunnen maken van Facebook-diensten om hun WhatsApp-chats op te slaan en te beheren, maar ook hoe WhatsApp integraties met Facebook-producten wil opzoeken. WhatsApp wil telefoonnummers, transactiedata, IP-adressen, informatie over je mobiele apparaat en accountregistratie-informatie delen met Facebook.
Tenminste, willen, willen… WhatsApp is niet van plan om het optioneel te maken voor gebruikers om hun informatie al dan niet laten delen. Ga je niet akkoord met het nieuwe beleid, dan hoef je er simpelweg niet op te rekenen dat je WhatsApp nog kunt gebruiken. WhatsApp zet gewoon je account dicht, tot je wel akkoord wil gaan met het beleid. Doe dat wel binnen 120 dagen, anders gooit WhatsApp je account weg.
Facebook en WhatsApp
Misschien vind je het doorgaans heel vervelend dat je overal pop-ups krijgt omdat websites willen -en moeten- voldoen aan de AVG (GDPR in het Engels). Nu kun je de EU hiervoor danken: dankzij die AVG mag WhatsApp dit namelijk helemaal niet vragen. Dat betekent dat er andere gebruikersvoorwaarden worden gemaakt voor Europa en dat het nieuwe beleid niet voor ons geldt.
De EU is bezorgd over de veiligheid van de chat-app, sinds de overname van Facebook. De Europese marktwaakhond heeft sowieso de overname van WhatsApp door Facebook slechts goedgekeurd op basis van de afspraak dat er geen informatie tussen de apps en bedrijven zou worden uitgewisseld. De link tussen beide apps zou dus niet mogen bestaan in de EU.
Signal
Kortom, de rest van de wereld moet zich inderdaad buigen over de vraag: wil ik dit wel? Mensen roepen elkaar al veel op om naar alternatieven te kijken, zoals Signal. In Europa hoeven we dat dus nog even niet te doen, tenzij je met mensen wil chatten die zich buiten Europa bevinden en die niet oké zijn met het nieuwe beleid van WhatsApp.
Het nieuwe beleid zou werelden moeten samenbrengen, vooral in het geval van bedrijven. Echter lijkt het juist groepen en communicatie tussen mensen uiteen te drijven. Iets wat zeker in deze tijd misschien juist niet het beste is voor de gemiddelde aardbewoner.
Beeldbron: Webster2703
Verder lezen over WhatsApp
Online14.11.2024
In aanloop naar de feestdagen komt Sendcloud met WhatsApp Tracking
Social Media01.11.2024
WhatsApp introduceert een manier om je chats beter te organiseren
Social Media28.10.2024
WhatsApp-kanalen worden weer een stuk makkelijker te bereiken
Social Media13.09.2024
Signal: We gaan helemaal niet in zee met WhatsApp
Online09.09.2024
Dit zijn de apps waarvan je straks berichten kunt lezen in WhatsApp
Social Media20.08.2024
WhatsApp gaat iets doen tegen stalkers
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Social Media11.07.2024