Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor of achter de camera.
Facebook heeft een groep hackers uit China aangepakt. Die hackers waren naar verluidt bezig met het aanvallen van leden van de Oeigoerse gemeenschap die in het buitenland wonen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. “We hebben actie ondernomen tegen een groep hackers in China die in de beveiligingsindustrie bekend staan als Earth Empusa of Evil Eye – om hun vermogen om hun infrastructuur te gebruiken om ons platform te misbruiken, malware te verspreiden en de accounts van mensen op internet te hacken, te verstoren. Ze waren gericht op activisten, journalisten en dissidenten, voornamelijk onder Oeigoeren uit Xinjiang in China, die voornamelijk in het buitenland woonden in Turkije, Kazachstan, de Verenigde Staten, Syrië, Australië, Canada en andere landen.”
China en de Oeigoeren
Facebook legt uit wat de hackers deden op hun platform: “Deze activiteit had de kenmerken van een goed uitgeruste en aanhoudende operatie, terwijl het verdoezelde wie erachter zit. Op ons platform manifesteerde deze cyberspionage campagne zich voornamelijk in het verzenden van links naar kwaadaardige websites in plaats van het rechtstreeks delen van de malware zelf. We zagen deze activiteit op verschillende momenten vertragen, waarschijnlijk als reactie op de acties van ons en andere bedrijven om hun activiteit te verstoren.”
De Oeigoeren zijn een Turks volk uit de Chinese autonome regio Sinkiang (Xinjiang). Met ongeveer 11 miljoen personen vormen de Oeigoeren 45% van de bevolking van dit gebied. De Oeigoerse taal behoort tot de Turkse talen. Het grootste deel van de Oeigoeren woont in het Tarimbekken, het zuidelijk deel van de provincie en hun traditionele woongebied, waar zij met ruim 80% van de daar wonende bevolking nog steeds de meerderheid vormen. Oeigoeren zijn islamitisch en dat stuit China tegen de borst. Vandaar dat er al jaren spanningen zijn in het land.
Al jaren worden Oeigoeren opgesloten in gesloten centra, die volgens de autoriteiten in China ‘opleidingscentra’ zijn, maar volgens Human Rights Watch neerkomen op interneringskampen. Het zou om honderdduizenden, mogelijk zelfs een miljoen of meer mensen gaan, vaak met een moslimachtergrond.
Verder lezen over China
Online08.11.2024
EU-toezichthouders eisen dat Temu zich aan de regels houdt
Automotive12.08.2024
Waarom sommige auto’s in China sinds een paar dagen misvormd lijken
Online30.07.2024
Worden je Temu-bestellingen straks duurder?
Cybercrime25.07.2024
Vigorish Viper: een Chinees cybercrimesyndicaat ontdekt door Infoblox
banden met Europese voetbalsponsors, mensenhandel en illegale gokindustrieCybercrime01.07.2024
Temu wordt nu zelfs bestempeld als gevaarlijke malware
Online01.07.2024
Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China
Gadgets06.06.2024
Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt
Tech in Asia22.05.2024
Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai
Verder lezen over Facebook
Social Media26.09.2024
Zuckerberg: ‘Social media geen directe invloed op geestelijke gezondheid’
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Online25.07.2024
Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts
Social Media22.07.2024
Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet
Social Media01.07.2024
Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen
Krijgt Meta een miljardenboete?Social Media28.05.2024
Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen
Nieuws15.05.2024
Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!
Social Media22.02.2024