Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Facebook heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van woorden in verschillende “woordcategorieën “ in status updates.
Met de inmense aantallen status updates van ’s werelds grootste Social Media site moet dat tot boeiende en vrij nauwkeurige analyses kunnen leiden. Zo uiten jongeren veel meer negatieve emoties (met inbegrip van woede) en spreken ze vaak in de “ik vorm” en over school. Ouderen plaatsen meer updates en praten vaker over anderen met inbegrip van hun familie.
In het onderzoek werd een tweede dimensie gevonden om ook de reacties van je vrienden op status updates te onderzoeken. Eigenlijk moeten we het niet vermelden maar het onderzoek werd bijna vanzelfsprekend uitgevoerd via alleen Engelse updates. De woord categorieën die gebruikt zijn komen uit het LIWC woordenboek. Deze biedt 68 woordcategorieën welke overeenkomen met zinvolle psychologische en taalkundige constructies.
De woorden zijn gecategoriseerd op basis van hoe zij worden gebruikt in de (Engelse) taal (bijv. op hun emotionele inhoud (positieve emoties, negatieve emoties, verdriet, boosheid, enz.) of op het onderwerp waar aan het gerelateerd is (school, werk, religie, enz.). Infographic na de lees meer. Het volledige onderzoek, uitgevoerd door het Facebook Data-team, is te lezen op Facebook en geeft een mooi tijdsbeeld van de wijze hoe we op Facebook communiceren.
Grote afbeelding via deze link.
Verder lezen over Facebook
Social Media26.09.2024
Zuckerberg: ‘Social media geen directe invloed op geestelijke gezondheid’
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Online25.07.2024
Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts
Social Media22.07.2024
Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet
Social Media01.07.2024
Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen
Krijgt Meta een miljardenboete?Social Media28.05.2024
Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen
Nieuws15.05.2024
Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!
Social Media22.02.2024