Social Media25.08.2010

Nieuwe versie van Digg.com


nieuwe-versie-van-digg-com.jpg
nieuwe-versie-van-digg-com.jpg

De nieuwe versie van Digg is er dan eindelijk. Na de aankondiging in maart 2010 is het nieuwe platform inmiddels gelanceerd. Ondanks recente berichten over grootschalige censuur op Digg, blijft het platform mateloos populair. Met de nieuwe versie willen zij richten op het gemakkelijker maken van de website voor zowel bezoekers als uitgevers. In de afgelopen maanden kon je jezelf al opgeven voor de alpha versie en Techcrunch kwam in mei al met een exclusieve preview. Nu is hij dan voor iedereen beschikbaar.

Wat vooral opvalt is dat Digg versie 4 zich richt op het sociale aspect. Bij het inloggen wordt er meteen een link gelegd met andere platformen zoals Facebook, Twitter, etc. met als doel vrienden te vinden die ook op Digg actief zijn.

Je ziet nog steeds de stroom met nieuwe verhalen en de top tien zijn nog steeds actief. Het verschil is wel dat deze berichten een ‘Dugg‘ hebben van jouw vrienden. Aan de rechterkant zie je de populairste verhalen onder je vrienden. Maar geen nood, de ’top news’ sectie is nog steeds actief!

Er zijn echter wel veel sceptici over de nieuwe versie van Digg. Er gaat nu steeds meer afhangen van je vrienden, op zich geen slechte ontwikkeling, maar ik twijfel nog aan de participatie intensiteit op Digg. Persoonlijk ga ik nu niet elke dag op Digg kijken om artikelen te ‘Duggen’. Dat vraag ik me dus ook af bij mijn vrienden. Misschien heb ik het wel helemaal mis, maar Digg wordt voor alsnog niet op die manier gebruikt (het is geen Twitter!). 

Digg gelooft hier toch in, want ze gaan hier wel echt op inzettten. Ik zou zeggen kijk zelf rond op het nieuwe Digg en laat ons weten wat jij er van vindt!