Social Media17.12.2009

Kick-off Social Media Club Amsterdam


kick-off-social-media-club-amsterdam.jpg
kick-off-social-media-club-amsterdam.jpg

Gisteren was de kick-off van de 1e Social Media Club (SMC) in Amsterdam. De Social Media Club is een van origine Amerikaans initiatief wat al in 2006 voor de eerste maal plaats vond. De opzet van de SMC is vriendelijk en vooral afgestemd om in kleinere groepen met elkaar te discussieren over Social Media.

Initiatiefnemers Chris Heuer en Kristie Wells leggen in deze video uit wat het idee achter de Social Media Club is en verwelkomden de deelnemers in Amsterdam in hun wereldwijde netwerk van SMC’s.

Voor deze sessie was iedereen te gast bij Cisco (tevens Sponsor) in Amsterdam. De organisatoren van het deze 1e sessie, Erno Hannink en Whizpr hadden gekozen voor hoe een grote onderneming (Simon Christie van Cisco) en een kleine locale onderneming (Anna Maria Giannattasio voor velen beter bekend als Puur uit Amsterdam aka @puur) beiden omgaan met hun Social Media strategie.

Het ziet er verder naar uit dat de oprichting van deze SMC direct anderen heeft geïnspireerd om ook met een dergelijk initiatief te komen want zowel in Rotterdam, Groningen, Arnhem en Eindhoven vinden inmiddels gesprekken plaats om met een lokale SMC te starten.

De Social Media Club  Amsterdam (#smcadam) vindt iedere derde woensdag van de maand plaats. Voor de volgende bijeenkomst op woensdag 20 januari kun je hier inschrijven, deelname is echter niet vrijblijvend.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.