Voor navigeren op een mobiele telefoon pakken veel mensen Google Maps erbij. Google Maps is ook de populairste navigatie-app voor smartphones, ruim eenderde van de Nederlanders gebruikt deze app weleens. Toch zijn er (waarschijnlijk) nog een aantal dingen die je niet wist over deze app, die reizen wat makkelijker en leuker kunnen maken. Daarom handige tips voor reizigers: 10 dingen die je nog niet wist over Google Maps.
Stel je voor je bent op een voor jou onbekende plaats en wilt snel even zien wat er allemaal in de buurt is. Tik een sterretje (*) in in de zoekbalk en je krijgt alle highlights in de buurt te zien, zoals winkels, restaurants, parken, hotels en stations.
De omgeving verkennen kan ook op een andere manier, een nieuwe functie die sinds vorige week live is. Klik op het symbooltje ‘verkennen’ en je krijgt suggesties voor eten, drinken, winkelen en slapen in jouw omgeving. Deze zijn gebaseerd op tijd én op het weer. Zo krijg je ’s morgens bakkertjes te zien, in de middag bij regenachtig weer een indoor activiteit en ’s avonds kroegen.
Wil je op vakantie geen hoge kosten voor gebruik van je mobiel in het buitenland, sla de kaart in Nederland alvast offline op. Heb je dan op de plaats van bestemming geen internet bij de hand, heb je in ieder geval wel de kaart.
Reserveringen van hotels, restaurants en vluchten die je in je Gmail hebt zitten, kun je terug zien in Google Maps. Zo zie je bijvoorbeeld hoe laat je vliegtuig vertrekt.
Een van de leukste functies die je wellicht nog niet kende in Google Maps is Time Machine. Inderdaad, een tijdmachine. Je kunt nu namelijk terug in de tijd. Google is in 2007 begonnen met het maken van beelden voor Street View. Van veel plaatsen zijn inmiddels al meerdere keren nieuwe beelden gemaakt. Met Time Machine kun je deze beelden terug zien. Zo kun je bepaalde wegen dus vergelijken in de zomer en winter of zie je de ontwikkeling van wereldberoemde gebouwen waaraan gewerkt wordt, zoals de Freedom Tower in New York of de Sagrada Familia in Barcelona. Zie je links bovenin een klokje staan, dan betekent dat dat je terug in de tijd kunt gaan.
Rondje hardgelopen of gefietst en weten hoe ver het nu echt was? Dat kan in Google Maps, maar alleen op de desktop versie. Zo meet je de exacte afstand tussen punten. Ook leuk om te gebruiken om van tevoren een rondje van 10 km in New York City uit te zetten voor je morning run.
Op vakantie naar een heuvelachtig gebied? In Google Maps zie je alvast wat het hoogteverschil tussen punt A en B is. Zo weet je alvast van tevoren hoe zwaar de beklimming gaat worden.
Ben je ergens geweest en wil je die plek onthouden, sla deze plek dan met een sterretje op in je favorieten. Zo kun je bijvoorbeeld ook van tevoren alvast wat tips van plekken die je wilt bezoeken opslaan, zodat je later al deze plekjes kunt bezoeken.
Niet alleen outdoor maar zeker ook indoor kun je Google Maps gebruiken. Door het oranje poppetje te slepen zie je of een gebouw blauw wordt en je ook een indoor map kunt zien. Handig voor wie het PSV Philips Stadion, Kröller-Müller Museum of Universiteit Twente vanbinnen wil bekijken. Ook een hoop treinstations zijn op deze manier vanbinnen te bekijken. Hier zie je welke plekken allemaal een indoor map hebben.
Weekendje Londen geboekt en wil je weten wat er in dat weekend in de O2 Arena te doen is? Klik op ‘komende gebeurtenissen’ en je ziet een overzichtje van alle events op korte termijn. Zo kun je ook doorklikken om direct kaartjes voor een event te bestellen. Op termijn zullen meer locaties deze functie gaan krijgen.