Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Je zit op de bank en je denkt: ‘Ik heb zoveel zin in baklava’. Of je bent in het buitenland en je smacht naar de lokale specialiteit. Dat is vaak best even een zoektocht, omdat je niet makkelijk kunt zoeken op een gerecht en dan wat er in de buurt is. Tot nu: Google maakt het mogelijk om op basis van een gerecht te zoeken naar een locatie in de buurt waar dat gerecht op de kaart staat.
Zin in een bepaald gerecht
Het is een stuk makkelijker dan op restaurant zoeken. Je hebt immers vaker zin in een bepaald gerecht en niet per se in een bepaald restaurant. Eerst moest je dan door allemaal restaurants heen klikken en hopen dat ze in de buurt waren, terwijl dat nu allemaal veel logischer in elkaar zit: je zoekt gewoon op gerecht en dat scheelt je een heleboel restaurantwebsites bezoeken, zoeken naar menukaarten en die pdf’jes weer uit je bestanden vissen.
Wil je zoeken op een gerecht bij jou in de buurt, dan kun je zoeken op ‘apple pie near me’ of ‘appeltaart bij mij in de buurt’ en je vindt allerlei resultaten voor dat gerecht, inclusief foto’s, beoordelingen en andere restaurantinformatie van waar je een appeltaart kunt eten. Het is ook mogelijk om te filteren op een bepaald dieet, mocht je graag vegetarisch of kosher willen eten.
Engels versus Nederlands
Wat wel opvallend is, dat is dat op dit moment bij het zoeken van eten, de Engelstalige zoekopdracht net even wat andere zoekresultaten geeft dan de Nederlandse, wat mogelijk komt omdat menu’s in die taal op de pagina’s van die restaurants staan. Mocht je het dus niet meteen kunnen vinden, dan kun je het nog in een andere taal proberen.
Het ligt trouwens misschien niet eens zozeer aan de menu’s wat je vindt, maar ook aan de foto’s die er bestaan van een bepaald restaurant. Google Lens kan natuurlijk als geen ander ‘zien’ en herkennen wat er op een foto staat en dat wordt ook gebruikt om dat ene gerecht te vinden wat je zoekt. Dit bewijst maar weer hoe belangrijk het is dat de community foto’s van restaurantbezoeken in bijvoorbeeld Google Maps zet.
Zoeken op foto
Je kunt Google Lens ook gebruiken om voedsel te vinden. Als je een foto hebt van Kaiserschmarrn en die in Google Lens zet met de tekst ‘Near Me’, dan kun je dus zelfs als je de naam van een bepaald gerecht niet weet toch nog vinden waar je dit gerecht in de buurt kunt eten. Kortom: is er iets wat je heel erg lekker vindt, dan kun je dat nu sowieso in je buurt vinden via Google: mits het uiteraard in de buurt verkrijgbaar is. Of je nu de naam weet of alleen een foto hebt.
Verder lezen over Food
Gadgets12.09.2024
5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan
Technology11.09.2024
Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024
zelf krekels kweken!Lifestyle17.06.2024
Zo haal je magnesium uit je voeding
Online14.06.2024
De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!
Nieuws13.05.2024
Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken
Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegenCoffee corner05.03.2024
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar
Nieuws07.02.2024
KLM zet AI in tegen voedselverspilling
Gadgets16.01.2024
Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven
Het is wel nog een demo-modelVerder lezen over Google
Artificial Intelligence30.10.2024
Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI
Online17.10.2024
Google Flights laat je straks goedkopere vluchten vinden
Artificial Intelligence09.10.2024
AI wint nu ook nog de Nobelprijs: twee zelfs
Mobile08.10.2024
Epic krijgt gelijk: Google houdt Android te dicht
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Artificial Intelligence03.10.2024
Knoop straks in het Nederlands een gesprek aan met Gemini Live
Mobile01.10.2024
Epic klaagt Google en Samsung aan om alternatieve appwinkels
Search25.09.2024