Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Spellingcontrole kennen we inmiddels: een kringeltje onder het woord (of zelfs automatische verbetering) en je hebt niet meer een zin geschreven over een srtandbal, maar gewoon een strandbal. Waar echter vooral veel taalfouten insluipen, dat is grammatica. Ook daar gaat Google iets aan doen.
Grammar Check
Je kent het wel: je wil weten of het de spits afbijten is of het spits afbijten en je typt dat even in de Google-zoekbalk om in de resultaten te kijken wat taalwebsites ervan zeggen. Heel handig, maar het kan nog beter. Zoals je ook rekensommen kunt laten uitrekenen door de zoekbalk van Google, kun je nu ook je grammatica laten controleren, direct binnen Google. Dat scheelt je weer een klik naar een andere site.
Helaas is de functie op dit moment alleen voor Engelse zoekopdrachten van kracht, maar hopelijk komt dit ook snel naar Nederlandse zoekopdrachten. In het Engels kun je dan bijvoorbeeld in de zoekbalk typen: ‘The flower grow on the soil grammar check’ en Google vertelt je dan dat het grows moet zijn. Deze functie werkt op basis van kunstmatige intelligentie en helpt je dus met kijken of de zin die je hebt getypt klopt.
Grammaticacheck door Google
Net als bij voetbaluitslagen of rekensommen komt er na het intikken van ‘grammar check’ zo’n klein schermpje onder het zoekbalkje met daarin het antwoord. Google geeft het weer als Grammar check en zet er dan een groen vinkje bij als je het zelf meteen goed had. Als dat niet het geval is, dan geeft Google met een dikgedrukt woord aan welk woord niet klopt en hoe het dan wel moet zijn. Hoewel het nu alleen in het Engels beschikbaar is, is dat eigenlijk juist handig: Engels is niet onze moedertaal en we zullen dus eerder grammaticafouten maken in Engelse teksten dan Engelssprekenden: dus hoewel functies die alleen voor Engelstaligen uitkomen meestal aan onze neus voorbij gaan, hoeft dat hier dus helemaal niet zo te zijn.
De functie is nu beschikbaar op zowel de app van Google als de webversie ervan.
Verder lezen over Google
Artificial Intelligence30.10.2024
Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI
Online17.10.2024
Google Flights laat je straks goedkopere vluchten vinden
Artificial Intelligence09.10.2024
AI wint nu ook nog de Nobelprijs: twee zelfs
Mobile08.10.2024
Epic krijgt gelijk: Google houdt Android te dicht
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Artificial Intelligence03.10.2024
Knoop straks in het Nederlands een gesprek aan met Gemini Live
Mobile01.10.2024
Epic klaagt Google en Samsung aan om alternatieve appwinkels
Search25.09.2024