Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Google heeft een persbericht uitgegeven rond de Nederlandse lancering van Google Print. Het zoekmachinebedrijf begint nu ook in Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje met het digitaliseren van boeken. Google Print is één van de manieren waarop Google boeken en andere offline publicaties via internet bereikbaar wil maken.
Google wil op twee manieren boeken digitaliseren en via internet doorzoekbaar maken. Met de eerste, Google Print voor uitgevers, stelt Google alle uitgeverijen in staat de inhoud van hun boeken te laten digitaliseren en deze daarmee doorzoekbaar te maken voor Google’s zoekmachine.
In het tweede programma, het Google Print Bibliotheekproject, gaat Google samenwerken met belangrijke bibliotheken . Google wil het daarmee makkelijker maken om boeken te vinden die niet meer verkocht worden. Beide Google Print projecten helpen gebruikers om meer van ’s werelds boeken te kunnen ontdekken.
Met ingang van vandaag, kunnen uitgevers in de genoemde landen die mee willen werken zich via Internet registeren. Deze uitgevers kunnen hun boeken opsturen naar Google. Het scannen en indexeren via de zoekmachine is gratis.
Door mee te doen met de Google Print programma’s en door hun boeken en publicaties kosteloos via Internet doorzoekbaar te maken, bereiken uitgevers en auteurs nieuwe lezers en kunnen zij hun omzet verhogen. Ze komen in contact met de miljoenen gebruikers van Google in de wereld. De deelnemende uitgevers trekken zo meer bezoekers naar hun websites en verdienen extra inkomsten via gelinkte advertenties. De boeken kunnen via de Google zoekindex direct bij de uitgevers of online boekwinkels worden besteld. Dat kan via de ‘Koop dit Boek’-hyperlinks, die indien gewenst, geïnteresseerden doorlinken naar de website van de uitgever. Deze hyperlinks zijn een vast onderdeel van de Google Print website.
Google respecteert de rechten van de auteurs en uitgevers, en werkt met hen samen om die rechten te beschermen. Zo zal Google op de betreffende websites de functies uitschakelen voor het afdrukken, kopiëren of opslaan van de teksten. Uitgevers houden zelf de beschikking over hun content en kunnen kiezen hoeveel van een uitgave online is in te zien, variërend tussen minimaal 20 procent en 100 procent. Van boeken uit het Bibilotheekproject die vallen onder het auteursrecht, kunnen gebruikers slechts enkele zinnen tekst lezen rondom de zoekterm waarmee de uitgave is gevonden.
De website voor de twee programma’s stelt uitgevers in staat hun aanmeldingsgegevens en voorkeursinstellingen te beheren, de inkomsten te volgen die ze krijgen uit advertenties en de resultaten te zien van hun deelname. Uitgevers hoeven niet te betalen om mee te doen. Meer informatie over de programma’s is beschikbaar op de website http://print.google.nl.
Wij zijn nu bezig met het scannen van openbare en publieke uitgaven van onze partners. Per 1 november beginnen we aan het scannen van de volledige collecties van bibliotheken. Google zal deze progamma’s uitbreiden naar andere uitgevers en bibliotheken over de wereld, om hen de voordelen te geven van het publiek maken van hun werk. Tegelijkertijd krijgen gebruikers wereldwijd de kans om meer informatie te doorzoeken en te ontdekken.
Verder lezen over Google
Artificial Intelligence30.10.2024
Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI
Online17.10.2024
Google Flights laat je straks goedkopere vluchten vinden
Artificial Intelligence09.10.2024
AI wint nu ook nog de Nobelprijs: twee zelfs
Mobile08.10.2024
Epic krijgt gelijk: Google houdt Android te dicht
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Artificial Intelligence03.10.2024
Knoop straks in het Nederlands een gesprek aan met Gemini Live
Mobile01.10.2024
Epic klaagt Google en Samsung aan om alternatieve appwinkels
Search25.09.2024
Google introduceert een speelse doodle met popcorn
Verder lezen over Mac
Gadgets30.10.2024
Apple geeft de Mac mini een heel ander uiterlijk
Gadgets25.10.2024
Apple kondigt volgende week nieuwe Macs aan
Mobile11.06.2024
Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen
Gadgets24.01.2024
Apple Mac bestaat 40 jaar: en er is veel veranderd
Gadgets15.01.2024
Wat is een mini-PC en is het beter dan een gewone desktop?
Gadgets13.12.2023
Fix je iPhone of Mac gewoon zelf: Apple lanceert DIY in Nederland
Gadgets30.10.2023
Onze verwachtingen voor Apple’s Scary Fast-event vannacht
Gadgets06.09.2023
Chromebook-alternatief: Apple heeft goedkope MacBook in de maak
Verder lezen over Zoekmachine
Search01.11.2024
ChatGPT gaat strijd aan met Google: start eigen zoekmachine
Marketing22.08.2024
HubSpot komt met gratis tool voor AI zoekoptimalisatie
Search06.08.2024
Googles zoekmachine is een monopolie, oordeelt rechter
Search05.08.2024
5 manieren waarop ons zoekgedrag verandert
Artificial Intelligence01.08.2024
SearchGPT: Een innovatieve stap in AI-zoektechnologie
Search30.07.2024
Chrome krijgt zijn eigen Circle to Search om snel te zoeken
Search26.06.2024
Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine
Marketing19.06.2024