Search12.01.2010

PlusOnline neemt geldenrecht.nl over en let op SEO


plusonline-neemt-geldenrecht-nl-over-en-.jpg
plusonline-neemt-geldenrecht-nl-over-en-.jpg

[Erik Bogaards] Senior Publications Nederland (SPN), de uitgever van onder meer het grootste maandblad van Nederland Plus Magazine, heeft de website geldenrecht.nl van het Algemeen Dagblad overgenomen. De ‘bijna overleden’ consumentensite is binnen twee weken opnieuw gebouwd en trekt sinds de overname dagelijks ruim 8.000 bezoekers.

Nadat de Belgische Persgroep het AD in februari 2009 overnam ging daar ‘het mes erin’. Ook in de internetactiviteiten. De Persgroep wil zich primair richten op nieuws in de kolommen en in dat plaatje paste de meer op service gerichte site Geld&Recht niet.

“Via via kreeg ik dat te horen, waarna we onze belangstelling voor een mogelijke overname direct kenbaar hebben gemaakt”, vertelt Erik Bogaards. Hij werkt als redacteur Geld&Recht bij Plus Magazine. Na maandenlange onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden, werd 1 november 2009 de knoop doorgehakt. Daarna begon het werk pas echt want de website moest namelijk binnen twee weken ‘over’.

Léon Geuyen, hoofd internet bij SPN: “We wilden voorkomen dat de site even uit de lucht zou zijn. Maar het AD had een erg dure deal voor de hosting en een CMS dat voor ons niet bruikbaar was. Opnieuw bouwen met een goed maar eenvoudig systeem was eigenlijk de enige optie.”

Two Kings in Den Haag goot de site met zo’n 1.500 artikelen en vergelijkingsmodules in een nieuwe vorm via het eigen open source CMS PivotX. Noodzaak was dat de artikelen vindbaar zouden blijven met Google.

Het AD zelf was eerder dit jaar onderwerp van gesprek toen het een plotselinge redesign kreeg naar aanleiding van de overname. In de optimalisatie werden nogal een aantal fouten gemaakt. PlusOnline wilde niet in dezelfde valkuil trappen en besteedde er extra aandacht aan.

Dat is volgens SPN’s eigen SEO-specialist Kirsten Andeweg goed gelukt. “We wilden niet dezelfde fout maken als AD.nl dat na de overname de eigen digitale staart afkapte. Wij hebben alle artikelen van de oude site met een 301 geredirect naar de nieuwe site. En goed rekening gehouden met de opbouw van url’s en de paginatitels.” Bovendien is een onderdeel van de overname een ‘button’ op de homepage van het AD. De website geldenrecht.nl verzorgt daar dagelijkse nieuwsberichten en dat levert veel traffic én sterke links op. “Gemiddeld trekken we zo’n 8.000 bezoekers per dag, maar er zijn uitschieters naar 10.000.”

Uiteraard is de optimalisatie nog niet klaar, de puntjes moeten nog op de i gezet worden. Bijvoorbeeld door een XML-sitemap op te nemen.  

“Wij weten dat de 300.000 lezers van ons maandblad juist de need-to-know informatie die je voelt in je portemonnee hoog waarderen. Bovendien hebben wij al bijna 20 jaar een katern Geld&Recht in Plus Magazine. Dat het AD er twee jaar geleden op internet met die naam vandoor ging, overviel ons een beetje.” aldus Bogaards.

Vooral omdat SPN naast de algemene website PlusOnline.nl ook zelf flink werk maakt van specifieke sites. Binnen een paar jaar werden gezondheidsnet.nl, breintrainer.nl en fietsen.123.nl aan het lijstje toegevoegd. “PlusOnline.nl doet het met 11.000 bezoekers per dag en een nieuwsbrief met 135.000 abonnees erg goed, maar de echt spectaculaire groei is er daar wel uit. Wij verwachten daarom meer van specifieke (niche-)websites die zich op één onderwerp richten. Vooral omdat die in Google veel beter vindbaar zijn. Een aparte site voor Geld & Recht paste dus precies in dat plaatje”, vertelt Geuyen. “Bijkomend voordeel is dat we een sterke linkpartner voor PlusOnline.nl hebben gecreëerd.” Grote bonus blijken de inkomsten via Google AdSense op geldenrecht.nl: die zijn boven verwachting.

...

Verder lezen over Website

Online poker wordt nu al gedomineerd door AI

Online poker is groot, maar voor zowel pro’s als recreatieve spelers wordt het een stuk minder leuk en interessant met AI erbij.

Online23.09.2024

Online poker wordt nu al gedomineerd door AI

Booking wordt flink aangepakt: dit is waarom de reissite onder vuur ligt

Booking.com gaat de laatste tijd niet heel lekker. De EU heeft een oogje op het bedrijf en nu geven de Spanjaarden zelfs al een boete.

Online31.07.2024

Booking wordt flink aangepakt: dit is waarom de reissite onder vuur ligt

De allerlelijkste website van 2024 wil geen restyle

De lelijkste website van 2024 kun je bijna niet meer gemaakt krijgen in 2024: de programma’s die je kunt gebruiken om sites te maken zijn simpelweg veel te goed geworden, daarmee kun je een gedrochtje als deze er niet meer uit weten te halen.

Online04.07.2024

De allerlelijkste website van 2024 wil geen restyle

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Websites met Comic Sans, of gekke kleurencombi's. Je kunt nu stemmen op de website die jij eruit vindt springen op het gebied van lelijkheid.

Online29.05.2024

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

In het digitale tijdperk kan het bouwen van een effectieve website een uitdaging zijn. Dit artikel belicht veelgemaakte fouten tijdens het ontwikkelen van websites en biedt oplossingen om ze te vermijden.

Online29.04.2024

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

In 2023 heeft 67 procent van de bevolking van 12 jaar of ouder aangegeven op internet informatie gezien of gelezen te hebben die volgens hen niet waar was, of waarbij ze twijfelden aan de waarheid ervan.

Nieuws11.04.2024

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

Een nieuw jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer nieuwe kansen zijn. Tijd voor nieuwe samenwerkingen of het verstevigen van bestaande relaties. Samen internet impact maken, dat doe je bijvoorbeeld met linkbu...

DC Business18.12.2023

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen

OnlyFans: niemand ‘kent’ het, maar toch harkt de website per jaar een bizarre 5,6 miljard dollar binnen. Het platform waarop influencers en andere persoonlijkheden erotische content delen tegen betaling vindt gretig...

Online25.08.2023

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen