Search20.11.2009

Searchcowboys radioshow naar dinsdagavond


searchcowboys-radioshow-naar-dinsdagavon.jpg
searchcowboys-radioshow-naar-dinsdagavon.jpg

Sinds drie maanden heeft Searchcowboys, het ‘search broertje’ van de cowboys sites een eigen radioprogramma op Webmasterradio.fm. Op dit Amerikaanse internet-radiokanaal praten wij (Bas van den Beld en Roy Huiskes) wekelijks over dat wat er gebeurt op het gebied van search. Hierbij wordt er specifiek gekeken naar wat er in Europa gebeurt.

De show was tot nu toe te beluisteren op donderdagavond ohm 7 uur, maar vanaf deze week verhuist het programma naar “prime time”: dinsdagavond om 8 uur Nederlandse tijd. Op deze manier worden meer luisteraars uit Europa in staat gesteld het programma live te beluisteren. Luisteraars kunnen dan live meepraten in de chatroom en vragen stellen aan de programmamakers en hun gasten. Overigens is het programma ook te downloaden via iTunes.

Op Searchcowboys wordt elke week na de show een overzicht gegeven van de onderwerpen die besproken zijn. Vanaf deze week zullen we een kort overzicht hiervan ook op DutchCowboys plaatsen. En iedereen wordt natuurlijk van harte uitgenodigd mee te luisteren en te praten in de chatroom of de show te downloaden via iTunes!

Hieronder een overzicht van de besproken onderwerpen van de show van afgelopen dinsdag, een uitgebreid verslag kan je vinden op Searchcowboys:

Shownotes Episode 14 – 17 November 2009

SES Berlijn
Volgende week begint in Berlijn SES Berlijn. Voor het eerst doet het grootste search-event de hoofdstad van Berlijn aan. Bas en Roy keken vooruit naar dit event.

Lees meer over SES Berlijn op het eventchannel van Searchcowboys

De Google bom is terug
Deze week was hij ineens terug van weggeweest: de Google bom. Nu met als slachtoffer Barack Obama.

Lees meer over de Google bom op Obama

LinkedIn verwijdert follows en voegt Twitter-integratie toe
Twee belangrijke aanpassingen aan Linkedin deze week. Allereerst kan je nu je Twitter-stream “in laten lopen” in je Linkedin pagina. Daarnaast zette Linkedin een zogenaamde ‘no follow’ op alle links van de site. Bas en Roy zijn niet gecharmeerd van beide initiatieven.

Lees meer over de Linkedin aanpassingen

“People search”-API Twitter opengesteld
Het zoeken van mensen op Twitter kon altijd al op Twitter zelf, maar nog niet in applicaties van derden. Dat gaat veranderen nu Twitter de API heeft opengesteld voor developers.

Lees meer over het openstellen van de Twitter API

Google breadcrumbs
Google introduceert een nieuwe manier van het tonen van URLs in de zoekresultaten. Door gebruik te maken van breadcrumbs hoopt Google dat een bezoeker makkelijker kan navigeren.