Verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over baseball, bouw, techniek, fotografie, mensen, computers, internet, reizen en oldtimers. @Krijnen.Com
Interessant ANP’tje van vanmorgen: China onderzoekt Google op illegale kaarten. Volgens het bericht is China is een onderzoek begonnen naar gratis kaartensites op internet, zoals die van Google. De regering in Peking wil voorkomen dat via dergelijke websites staatsgeheimen uitlekken of dat de landsgrenzen verkeerd zijn aangegeven.
Het zou daarbij bijvoorbeeld gaan om kaarten die Taiwan aangeven als een zelfstandig land. De autoriteiten hopen online kaarten die tegen de zin van het regime zijn te kunnen verwijderen. Je zou zeggen dat ze daar Google voor nodig hebben, maar misschien zijn ze in staat om hun Great Firewall te kaarten die ze niet aan hun bewoners willen laten zien, te laten blokkeren.
Al eerder verbood China het maken van kaarten in China door buitenlandse bedrijven en instellingen.
Zoiets intrigeert me, en natuurlijk zijn er Google Earth clubjes die gespecialiseerd zijn in het opsporen van militaire bases en dergelijke, of het nou in het vrije westen, het wat minder vrije oosten, of het nog steeds communistische China is.
Maar eens even Googelen, en jawel; bijvoorbeeld deze heb je zo gevonden op Google Earth en/of maps: een duikbootbasis die de Chinezen ongetwijfeld als geheim zouden willen betitelen.
Via deze link: Sightseeing with Google Satellite Maps: China kom je op de onderzeebootbasis van Hsiao-p’ing-tao, waar je de New Chinese Ballistic Missile Submarine kan bekijken.
Ben benieuwd of ze deze basis in China zelf ook kunnen bekijken, en wat de Chinese bueaucraten ervan vinden dat je op Dutch Cowboys zomaar door hun subs kan bladeren.
Verder lezen over China
Online08.11.2024
EU-toezichthouders eisen dat Temu zich aan de regels houdt
Automotive12.08.2024
Waarom sommige auto’s in China sinds een paar dagen misvormd lijken
Online30.07.2024
Worden je Temu-bestellingen straks duurder?
Cybercrime25.07.2024
Vigorish Viper: een Chinees cybercrimesyndicaat ontdekt door Infoblox
banden met Europese voetbalsponsors, mensenhandel en illegale gokindustrieCybercrime01.07.2024
Temu wordt nu zelfs bestempeld als gevaarlijke malware
Online01.07.2024
Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China
Gadgets06.06.2024
Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt
Tech in Asia22.05.2024