Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
UPDATE 3 december 17:00 uur – Inmiddels heeft Zoom aangegeven dat dit niet geldt voor Nederland. Hoewel je in het formulier wel kunt aangeven dat je je in Nederland bevindt, is het alleen voor de VS. Zoom geeft aan: “Het klopt dat er een zogenoemde ‘class-action’ zaak loopt in de VS. Nederlands kunnen niet meeschikken; enkel bedrijven uit de VS hebben de mogelijkheid om dit in te dienen.”
ORIGINEEL ARTIKEL – Je kunt mogelijk geld krijgen van videoconferentiebedrijf Zoom. Het heeft een regeling getroffen in een juridisch conflict over het delen van informatie van gebruikers met derde partijen. Als je geld hebt uitgegeven aan Zoom of het ook maar hebt gebruikt in de periode van 30 maart 2016 tot en met 30 juli 2021, dan kan het de moeite waard zijn om een online formulier in te vullen.
Zoombombing
Het is vrij schokkend dat Zoom deze praktijken zo lang heeft laten doorgaan, want zeker toen de pandemie net startte is er enorm veel kritiek op Zoom geweest. Het beloofde beterschap, maar bleek dus nog steeds door software development kits en apps op een illegale manier gebruikersinformatie te delen.
Bovendien zou Zoom niet genoeg hebben gedaan om Zoombombing te voorkomen, vinden de aanklagers. Zoombombing vindt plaats wanneer een derde partij zomaar een meeting inkomt. Dat kon heel makkelijk omdat Zoom zeker in zijn beginjaren wat simpeler in elkaar zat qua beveiliging en privacy. Het was heel open en als je maar een linkje had, dan kon je de meeting in.
Ook vinden de aanklagers (wat een hele groep mensen is, niet slechts een persoon of bedrijf) dat Zoom niet open is geweest over de end-to-end-versleuteling. Inmiddels is dat beter, maar er zijn dus praktijken die tot juli 2021 hebben geduurd. Veel mensen hebben Zoom wel een keer gebruikt in de afgelopen jaren en de vergoeding geldt niet alleen voor mensen die hebben betaald voor een Zoom-abonnement.
Geld terug van Zoom
Wel maakt Zoom verschil tussen de twee groepen. Heb je inderdaad in die periode tussen 30 maart 2016 en 30 juli 2021 betaald voor een Zoom-abonnement, dan kun je 25 dollar terugvragen (22 euro) of 15 procent van je totale abonnementsgeld. Heb je nooit voor Zoom betaald, dan kun je alsnog geld vragen. Mensen die de app hebben gedownload, geopend of een account hebben aangemaakt op de videoconferentietool, kunnen 15 dollar (13 euro) krijgen.
Zoom maakt 85 miljoen dollar vrij om gedupeerden te betalen. De enige mensen die Zoom hebben gebruikt en geen aanspraak kunnen maken op de vergoeding, dat is voor mensen die het alleen met een Enterprise-Level-account of een overheidsaccount hebben gebruikt.
Onschuldig
Interessant detail: Zoom vindt niet dat het schuldig is aan wat de aanklagers allemaal beweren over het platform, maar toch heeft het besloten om te schikken en dus wel zoveel miljoenen vrij te maken om mensen terug te betalen. Zoom geeft aan: “De privacy en veiligheid van onze gebruikers zijn topprioriteiten voor Zoom. We nemen het vertrouwen dat onze gebruikers in ons stellen serieus. We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt op ons platform en kijken ernaar uit om te blijven innoveren met privacy en veiligheid voorop.”
Afhankelijk van hoeveel mensen claimen, kan het uitbetaalde bedrag hoger of lager worden.
Verder lezen over App
Online21.11.2024
Innovatie in herinneringen: Fotoboeken van byPaper met Augmented Reality
Online20.11.2024
Shazam heeft al 100 miljard nummers voor ons opgezocht
Gaming18.11.2024
Zo speel je Pokémon TCG Pocket in Nederland op je telefoon
Startups11.11.2024
ChatLicense wint Global Impact Challenge van Singularity University en SYNC Ithra
Mobile30.08.2024
Telegram in de problemen: dit is er allemaal gaande
Online15.08.2024
Sonos gaat na dramatische app-update misschien terug naar de oude app
Gadgets15.08.2024
Summergadgets giftguide: de leukste gadgets voor de zomer
Mobile15.08.2024
Apple buigt voor de EU-regels: Spotify mag aanbiedingen tonen
Verder lezen over Online Video
Video15.11.2024
Je kunt binnenkort makkelijker geld verdienen op Spotify
Video01.11.2024
TikTok-video’s van meerdere delen moeten verboden worden
Video18.10.2024
YouTube test weer Lite-abonnement, maar juich niet te vroeg
Artificial Intelligence16.10.2024
Adobe introduceert generatieve AI-video’s op basis van foto’s
Artificial Intelligence15.10.2024
YouTubers boos omdat hun stemmen worden gestolen door AI
Online09.10.2024
Zoom krijgt veel meer integraties met AI
Artificial Intelligence04.10.2024
Meta gaat de strijd aan met Sora met AI-videomaker Movie Gen
Video04.10.2024