Online10.09.2015

Peerby GO – huren van je buren


Spullendeel-platform Peerby lanceert vandaag Peerby GO; hiermee huur je spullen van je buren, die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Gemakkelijk voor de huurder en de verhuurder verdient zo bovendien een zakcentje bij.

Met de lancering van deze huur- en bezorgdienst wil Peerby de volgende stap zetten in het realiseren van haar missie; een breed publiek toegang bieden tot de overvloed aan spullen om ons heen.

De dienst is voor nu eerst beschikbaar in Amsterdam en is een extra toevoeging op de reeds bestaande (uit)leen-dienst.

Op verzoek

Frequente gebruikers van Peerby vroegen er om; meer zekerheid, meer gemak en een heldere manier om de uitlener te vergoeden. Met Peerby GO lanceert het spullenleen-platform van consumenten voor consumenten een vorm van delen die geschikt is voor dagelijks gebruik.

Hoe het werkt?

Als huurder geef je aan wat je nodig hebt. En Peerby regelt de rest voor je. In tegenstelling tot lenen, kies je als huurder waar en wanneer je het product nodig hebt. Het voorwerp wordt op het door jou gekozen moment naar je toe gebracht. Na afloop haalt Peerby GO het ook op.

Voor de verhuurder valt er op deze manier een extra zakcentje te verdienen. Wie zich aanmeldt als ‘superbuur’ en aangeeft wat hij te verhuren heeft, ontvangt per sms wanneer er vraag is naar zijn spullen. Superburen kunnen het voorwerp zelf bezorgen of het door Peerby laten bezorgen per fietskoerier. Als verhuurder krijg je gegarandeerd en op tijd je spullen terug in dezelfde staat als hoe je ze hebt verhuurd.