Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Er werd een tijdje gedacht dat Google’s AI er nog niet klaar voor is, maar Google gaat het toch doen. Het maakt zijn Bard beschikbaar voor meer mensen. In eerste instantie gaat het alleen om mensen die zich bevinden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar laat dat je niet tegenhouden.
Bard
Google wil graag dat meer mensen Bard uitproberen en het start met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dat is een slim idee, want Bard zal vooral heel goed zijn in de Engelse taal. Wil jij het echter ook proberen, dan is dat niet onmogelijk. Je kunt je namelijk ook opgeven voor de wachtlijst als je van een VPN gebruikmaakt. Hoewel niet alle bedrijven daar altijd even positief over zijn, biedt Google ze zelf ook aan, dus het is zeker een poging waard.
Er wordt gedacht dat Google misschien wat te snel is met de aankondiging en uitrol van zijn AI, omdat het bang zou zijn voor de macht en de snelheid waarmee ChatGPT groeit. Of dat zo is, dat kunnen nu meer mensen ervaren, maar Bard komt er toch echt aan. Aan de ene kant is het erg snel na ChatGPT, aan de andere kant weet een gigantisch, machtig bedrijf als Google natuurlijk heel erg veel over kunstmatige intelligentie. Het implementeert het immers al vele jaren in de grote verscheidenheid aan zijn producten.
Druk van ChatGPT
ChatGPT groeit ondertussen maar door. Het ene na het andere bedrijf gebruikt het achterliggende raamwerk GPT-4 als basis voor eigen AI-bots. Denk aan Snapchat met zijn My AI, maar ook Microsoft met zijn zoekmachine Bing. ChatGPT zelf zou 100 miljoen actieve gebruikers hebben per maand. Google heeft natuurlijk nog veel meer maandelijks actieve gebruikers op bijvoorbeeld zijn zoekmachine, maar hoe gaan mensen Bard vinden? Het komt natuurlijk na de ‘showsteler’ ChatGPT. Maar toch, als Bard heel erg goed is en bijvoorbeeld op slimme manieren kan worden geïmplementeerd in de zoekmachine, dan kan dat alsnog grote veranderingen teweegbrengen in de wereld.
Op dit moment doet bijna elk grote bedrijf wel iets met AI. Gisteren meldden we nog dat Adobe zijn Firefly-AI online heeft gezet én dat het waarschijnlijk geïmplementeerd zal worden in Photoshop en andere Creative Cloud-programma’s. Dat belooft nog spannend te worden. Veel AI-tools zijn nu beschikbaar als losse tools om mee te spelen en in te experimenteren. Bedrijven waarschuwen ook steeds dat ze zeker niet volledig betrouwbaar zijn en fouten maken. Hoe zit dat als dit soort slimmigheden straks ingebakken zitten in software die we al jaren gebruiken?
Google zoekmachine
Het kan zomaar zijn dat Bard hierop het antwoord gaat zijn. Google ligt natuurlijk onder het vergrootglas als het om innovatie in zoekmachines gaat, dus het zal heel voorzichtig te werk moeten gaan wil het AI in zijn zoekmachine zetten op zo’n openbare manier als Microsoft het met Bing wil doen. Maar ja, dan komen we toch weer terug op die angst voor de concurrentie: laat Google zich straks toch kennen omdat het de druk voelt van ChatGPT, of wandelt het gewoon op zijn eigen tempo, zeker stellend dat de tech goed werkt en betrouwbaar is, voordat het in de ‘kennisbank’ van de wereld wordt gezet?
Verder lezen over ChatGPT
Online03.12.2024
Waarom sommige namen zorgen dat ChatGPT crasht
Video27.11.2024
Langverwachte OpenAI-videotool Sora is nu online: niet door OpenAI
Technology25.11.2024
Apple werkt aan LLM Siri: Een revolutionaire stap in spraakassistentie
Technology20.11.2024
ClimateGPT: De volgende stap in klimaatonderzoek?
Online19.11.2024
Komt er een moment waarop AI niet meer kan verbeteren?
Online13.11.2024
Dit gebeurt er als je 24 uur alleen bent met AI-chatbots
Search01.11.2024
ChatGPT gaat strijd aan met Google: start eigen zoekmachine
Artificial Intelligence01.10.2024
OpenAI is van plan om ChatGPT steeds duurder te maken
Verder lezen over Google
Search03.12.2024
Wat kunnen we verwachten van Google’s ‘Year in Search 2024’?
DC Business02.12.2024
Laat je website groeien met backlinks: zo pak je dat aan
Online28.11.2024
Google Chat wil meer op het populaire Slack lijken
Search26.11.2024
Google Lens krijgt flinke AI-updates: video’s maken en zoeken met je stem
Online25.11.2024
Google mogelijk gedwongen tot verkoop van Chrome
Een nieuw hoofdstuk in de antitruststrijdEntertainment22.11.2024
Dit zijn de meest bekeken films en series op Google TV in 2024
Artificial Intelligence30.10.2024
Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI
Online17.10.2024
Google Flights laat je straks goedkopere vluchten vinden
Verder lezen over Kunstmatige Intelligentie
Online03.12.2024
Waarom sommige namen zorgen dat ChatGPT crasht
Social Media03.12.2024
Meta test met AI-gegenereerde samenvattingen in Threads
Technology01.12.2024
Samsung Galaxy S24: alleskunner dankzij Bixby en AI
Video27.11.2024
Langverwachte OpenAI-videotool Sora is nu online: niet door OpenAI
Search26.11.2024
Google Lens krijgt flinke AI-updates: video’s maken en zoeken met je stem
Online26.11.2024
Zoom is nu een AI-bedrijf zodat je een dag minder hoeft te werken
Technology25.11.2024
Apple werkt aan LLM Siri: Een revolutionaire stap in spraakassistentie
Social Media25.11.2024