De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
Overal is een app voor. Of je nu je financiën wilt checken, een dobbelsteen nodig hebt tijdens spelletjesavond of je sportprestaties wilt bijhouden, met een druk op de knop heb je het allemaal bij de hand. Zo zijn er ook verschillende applicaties om je notities en to-do-lijstjes bij te houden. Een app hiervoor die vaak over het hoofd wordt gezien is Google Keep. Hierbij een aantal redenen om deze tool toch eens te overwegen als nieuwe notitie-app.
Google Keep
Apps als Evernote, OneNote en Apple Notes zijn voorbeelden van applicaties die al langer bekend staan als de go-to apps voor je notities, herinneringen en lijstjes. Google Keep is minder bekend, maar verdient ook de spotlight als het gaat om notitie-apps.
De in 2013 geïntroduceerde app is vooral geschikt voor gebruikers met niet al te ingewikkelde notitie-wensen. Het beste kenmerk van de app is dan ook zijn eenvoud. In het begin bestond de app slechts uit een lijstje met standaard-notities en zag de layout er ook niet heel bijzonder uit. Inmiddels heeft de app een metamorfose ondergaan, maar zonder het eenvoudige karakter te verliezen.
Lijkt een beetje op Gmail
De app zal vooral vertrouwd voelen voor gebruikers van Gmail. Bovenop het basisprincipe van de lijst met notities, kun je elke notitie labels geven. Van boodschappenlijstjes tot verjaardagscadeau-ideeën en van geniale ingevingen voor een nieuw product tot boekentips. Je hoeft alleen maar het ‘hashtag’-symbool in te vullen en dan kun je kiezen uit bestaande labels of er zelf een toevoegen.
Net zoals in Gmail kun je een notitie archiveren wanneer je het niet langer nodig hebt in je primaire scherm. Ook kun je gemakkelijk de volgorde van de notities aanpassen waarop ze in je scherm te zien zijn.
Zoeken
Bovendien heeft de app een geavanceerde zoekfunctie – iets wat je natuurlijk verwacht van een bedrijf als Google. Je kunt zoeken naar tekst in je notities, maar ook naar tekst in afbeeldingen die bij de notities gevoegd zijn, woorden die in je gesproken notities voorkomen en zelfs naar woorden in handgeschreven notities (ja, Keep kan ook slordige handgeschreven briefjes omzetten naar tekst). Je kunt ook naar een thema zoeken, je kunt je zoekresultaten filteren op de achtergrondkleur van de notitie en je kunt al deze zoektermen natuurlijk combineren om nog gerichter te zoeken.
Samenwerken wordt ook makkelijk gemaakt met Keep. Je kunt iedereen met een Google account uitnodigen om mee te kijken en/of schrijven in een notitie. Eigenlijk werkt Keep goed met alle andere apps van Google. Applicaties als Google Calendar, Google Assistant en Google Docs werken allemaal moeiteloos met Keep.
Verder lezen over App
Online21.11.2024
Innovatie in herinneringen: Fotoboeken van byPaper met Augmented Reality
Online20.11.2024
Shazam heeft al 100 miljard nummers voor ons opgezocht
Gaming18.11.2024
Zo speel je Pokémon TCG Pocket in Nederland op je telefoon
Startups11.11.2024
ChatLicense wint Global Impact Challenge van Singularity University en SYNC Ithra
Mobile30.08.2024
Telegram in de problemen: dit is er allemaal gaande
Online15.08.2024
Sonos gaat na dramatische app-update misschien terug naar de oude app
Gadgets15.08.2024
Summergadgets giftguide: de leukste gadgets voor de zomer
Mobile15.08.2024
Apple buigt voor de EU-regels: Spotify mag aanbiedingen tonen
Verder lezen over Google
Search03.12.2024
Wat kunnen we verwachten van Google’s ‘Year in Search 2024’?
DC Business02.12.2024
Laat je website groeien met backlinks: zo pak je dat aan
Online28.11.2024
Google Chat wil meer op het populaire Slack lijken
Search26.11.2024
Google Lens krijgt flinke AI-updates: video’s maken en zoeken met je stem
Online25.11.2024
Google mogelijk gedwongen tot verkoop van Chrome
Een nieuw hoofdstuk in de antitruststrijdEntertainment22.11.2024
Dit zijn de meest bekeken films en series op Google TV in 2024
Artificial Intelligence30.10.2024
Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI
Online17.10.2024