Gedurende de laatste paar maanden bleef de prijs van Bitcoin boven de $10.000. Maar daar kwam vorige week ineens weer een duikeling naar beneden, zelfs ver onder de $9.000. De verwachtingen van een aantal verschillende analisten zijn toch dat we een rebound kunnen verwachten.
Waar deze plotselinge daling ineens vandaan kwam blijft een veelbesproken onderwerp. De aankondiging van de Libra coin van Facebook, of de spanningen omtrent de handel tussen de VS en China zouden belangrijke factoren kunnen zijn. Hoe dan ook, het doet denken aan de plotselinge stijging van anderhalf jaar geleden. Die soms opvallende koers stijgingen en dalingen zorgen ervoor dat Bitcoin een veelbesproken onderwerp blijft. Wat staat de groei van deze markt in de weg en is het verstandig om er nu iets mee te gaan doen?
Er zijn verschillende exhanges waar je in cryptovaluta als Bitcoin, Ethereum, Litecoin kunt handelen. Het handelen gaat doorgaans gemakkelijk en snel, veilig en zonder extra overdrachtskosten. Een profiel is zo aangemaakt en daarna kun je er geld op storten via bankoverschrijving. Bij alle virtuele valuta worden nette statistieken weergegeven die de huidige en oude waarde laten zien. Daarna kun je met een druk op de knop handelen, net als op de aandelenmarkt.
bitFlyer is een voorbeeld van zo’n exchange, Ze van origine Japanse bedrijf is in 2018 in Europa geïntroduceerd. bitFlyer staat bekend als één van de tien handelsplatformen die geen valse informatie geeft over handelsvolumes. Ook zijn ze het enige platform ter wereld met een vergunning om in Europa, Japan en de VS te kunnen handelen. Dit maakt bitFlyer samen met de nieuwste encryptiemiddelen één van de veiligste manieren om te handelen.
Dat de handel in Bitcoin nog geen gemeengoed is realiseert men zich bij bitFlyer ook: “Wat er grotendeels nog mist in de wereld van cryptovaluta is regulatie. Er wordt veel gewerkt zonder vergunningen en dit schrikt de menigte af”, zegt Andy Bryant, COO van bitFlyer Europe. “De reputatie van cryptovaluta wordt steeds beter, maar toch is het nog geenzins mainstream.” Daarom maakt bitFlyer zich binnen de internationale crypto-industrie sterk voor solide wet – en regelgeving. Het was ook betrokken bij de wijziging van de ‘Payments Act’ in Japan, waarbij Bitcoin werd erkend als wettig betaalmiddel.
Niet alleen het gebrek aan regulatie, maar ook misvattingen over de handel in cryptovaluta zorgen ervoor dat men nog niet massaal instapt. Dit zijn de drie meest voorkomende misvattingen (weerlegt).
1. Virtuele valuta hebben geen waarde omdat ze niet fysiek zijn.
Alleen omdat je het niet vast kunt houden betekent niet dat het geen waarde heeft. Intellectuele eigendommen, merken en goodwill zijn ook niet tastbaar en hebben toch waarde. Cryptovaluta is niet anders.
2. Je kunt er niet je belastingen mee betalen of uitgeven in winkels dus wat heeft het voor zin?
Het is niet alleen een betaalmiddel. Het bestaat pas enkele jaren en we weten nog steeds niet precies wat we er allemaal mee kunnen. Dat het op dit moment nog niet veel gebruikt wordt als betaalmiddel betekent niet dat dit in de toekomst ook zo zal zijn. Het groeit steeds sneller en over een aantal jaar is dit niet meer dan normaal.
3. Cryptovaluta wordt vooral gebruikt door criminelen.
De mensen die handelen in virtuele valuta zijn een afspiegeling van het publiek dat actief is in de traditionele financiële markten.
Ondanks alle sceptici gaat de Bitcoin-markt weer de goede kant op. Verbeteringen in technologie en het beschikbaar stellen van informatie en kennis zorgen er bovendien voor dat de Bitcoin-markt klaar is om verder te groeien.
Aan de slag met cryptocurrency? Ga direct aan de slag via bitFlyer.
[Fotocredits © Visual Generation – Adobe Stock]