Microsoft heeft aangekondigd te stoppen met de ondersteuning van MSN Messenger. Nadat het ruim een decennium lang dienst heeft gedaan als een van de populairste chatapps, heeft Microsoft besloten te stoppen met de instant messenger service.
Microsoft was al eerder van plan om te stoppen met MSN Messenger. Het bedrijf besloot verder te gaan met het populairdere Skype. MSN Messenger gebruikers kregen de mogelijkheid om hun MSN account over te zetten naar een Skype account.
Tot oktober dit jaar wordt de service nog wel ondersteund in China. Hierna kunnen de Chinese gebruikers overstappen op Skype of een andere Messaging service.
1999: MSN Messenger is de nieuwe hit op desktop computers en neemt het op tegen AOL instant messenger. In de eerste versie kon je alleen platte tekst invoeren en een contact lijst aanmaken.
2001: Windows XP komt op de markt. Inmiddels wordt versie 4.6 van Messenger gelanceerd. Deze versie heeft ‘group contacts’ en ‘voice conversations’.
2003: Messenger kun je vanaf nu pimpen met eigen avatars, achtergronden en emoticons. En auchhh je kon de je thema een eigen kleur geven.
2005: De komst van Winks (te grote animated emoticons). MSN Messenger krijgt een nieuwe naam “Windows Live Messenger.”
2006-2007: Audio en video PC-to-Phone worden geïntroduceerd. Windows Live Messenger gaat met deze functie concurreren met Skype wat in 2003 werd gelanceerd.
2008: “Groups” wordt gelanceerd zodat je meerdere gebruikers tegelijkertijd kunt communiceren. De status icons worden vernieuwd en Windows Vista is het meest populair.
2010: Microsoft tracht Windows Live Messenger meer ‘social’ te maken waarbij je ook updates van je contacten kunt zien.
2012: Microsoft adviseert gebruikers over te stappen naar Skype.
2013: Een groot deel van de wereld neemt inmiddels afscheid van de ooit zo populaire dienst. Alleen in China blijft Windows Live Messenger nog in gebruik. Voorspelt wordt dan al dat het in 2014 ook daar gedaan kan zijn.
2014: Het is definitief exit voor MSN Messenger (Windows Live Messenger). Ook is China is het dan definitief over. Whatsapp heeft inmiddels 600.000.000 gebruikers.