Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.
De bijna-leeg paniek is elke bezitter van een smartphone wel bekend: je hebt bijna geen batterij meer, en geen powerbank, oplader of stopcontact in de buurt om het euvel te verhelpen. Wat dan? Paniek. Daar zet de app Die with me helemaal op in, want die doet het alleen maar als je nog 5 procent of minder batterij over hebt.
De app is gemaakt door een Canadees en een Belg en is bedoeld voor mensen die het echt niet trekken dat hun telefoon zo uit gaat. Het enige dat Die with me doet is pontificaal in beeld brengen hoe veel procent je nog hebt, en daar een simpele chatroom onder hangen zodat je met andere mensen in dezelfde situatie kunt chatten. Dat alles in het kader van gedeelde smart.
Het is meer bedoeld als een kunstproject, hoewel de app niet gratis is. Je mag 99 dollarcent betalen om te kunnen genieten van het gezelschap van mensen wiens telefoon ook aan de laatste adem ligt. Dries DePoorter, de belg achter de app, zegt dat hij in het dagelijkse leven voornamelijk bezig is met social media, privacy en surveillance. “Ik probeer altijd originele ideeën te verzinnen die daar mee te maken hebben” zegt hij tegen TechCrunch.
Eerder verzon hij al een loterij waarbij je 25.000 nep-Instagram-volgers kon winnen, maar het idee voor Die with me kwam toen hij alleen in een stad rondliep en zijn hotel niet meer kon vinden terwijl zijn telefoon leeg liep. Precies het nachtmerrie-scenario voor veel mensen dus. Het maakte indruk en zo kwam hij op het idee om een app te maken die alleen werkte als je nog maar een paar procent batterij over had.
Zo lang mogelijk chatten
De geniale toevoeging bleek de chatroom. Iedereen die er in zit heeft een minuut of vier, vijf voordat de batterij het begeeft en berichten blijven ook staan voor de volgende pechvogel die komt binnenwandelen. Dat betekent natuurlijk ook dat er af en toe iets onaardigs wordt achtergelaten, maar de meeste gebruikers van de app vinden het eigenlijk best leuk. Sterker nog: er zijn inmiddels al mensen die proberen zo lang mogelijk binnen die vijf procent-marge te blijven zodat ze langer kunnen door chatten. Niks zo leuk als schadenfreude, natuurlijk.
[Afbeeldingen © Die with me]
Verder lezen over App
Mobile30.08.2024
Telegram in de problemen: dit is er allemaal gaande
Online15.08.2024
Sonos gaat na dramatische app-update misschien terug naar de oude app
Gadgets15.08.2024
Summergadgets giftguide: de leukste gadgets voor de zomer
Mobile15.08.2024
Apple buigt voor de EU-regels: Spotify mag aanbiedingen tonen
Lifestyle05.08.2024
Hoe maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau?
Automotive13.06.2024
8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken
Mobile23.05.2024
Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd
Mobile22.05.2024
WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen
Verder lezen over Smartphone
Mobile16.10.2024
Android 15 is nu uit: wat brengt de update?
Mobile15.10.2024
Nieuw op smartphones: de digitale detox-modus
Mobile07.10.2024
Wanneer mag de politie in je telefoon kijken?
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Tech in Asia03.10.2024
Justitiepaleis in Brussel is digitaal gerestaureerd met de OnePlus Nord 4
Mobile02.10.2024
Heeft de aankomende iPhone SE geen home-knop meer?
Mobile10.09.2024
Huawei komt met duurste toestel tot nu toe: Huawei Mate XT Ultimate Design
Drievouwdig schermMobile09.09.2024