Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.
WhatsApp is zo’n veelgebruikt medium, dat menig telefoongebruiker die wel iets anders wil gebruiken, toch weer teruggaat: iedereen zit nu eenmaal op WhatsApp. En naast tekstberichten en foto’s sturen, kun je er ook spraakberichten kwijt. Dit zijn 4 handige lifehacks voor dit type WhatsApp-bericht.
1. Spraakberichten beluisteren
Veel mensen denken nog steeds dat je spraakberichten beluistert door gewoon op afspelen te tikken en dan hardop te luisteren. Dat is gelukkig niet het geval, want wat als je in een volle trein zit? Je kunt je spraakbericht dan alsnog, zonder oordopjes, beluisteren. Hoe? Door op afspelen te drukken en de telefoon naar je oor te brengen alsof je gaat bellen. Op die manier speelt de telefoon het bericht niet over de speakers af, maar gewoon de kleine luidspreker die wordt gebruikt als je belt. En praat iemand je te langzaam, dan kun je met het ‘1.5x’-knopje het afspelen versnellen (er zit zelfs nog een snellere optie op).
2. Spraakberichten opnemen
Het is bij sommigen al jaren bekend, maar er zijn nog steeds mensen die dit niet weten: je kunt spraakberichten opnemen zonder je handen te gebruiken. Ja, om het te starten heb je je handen wel even nodig, maar vervolgens kun je verhalen van een half uur vertellen zonder dat je je vinger steeds op de opneemknop moet houden. Je kunt gewoon de startknop omhoog swipen terwijl je begint te praten en hij staat op handsfree opnemen. Dat scheelt weer spraakberichten verliezen omdat je toch net je duim verschoof.
3. Spraakberichten starten
Voor het starten van een spraakbericht is er straks iets nieuws. Op dit moment doe je het nog door op het stemberichticoon rechts te tikken (of dus te swipen). Straks staat er ook een microfoontje naast het spraakbericht dat iemand jou stuurt, zodat je snel een spraakbericht kunt terugsturen en het ook duidelijker is wat een reactie is op wat. Je hebt er dus wel eerst een spraakbericht van iemand anders voor nodig. Bovendien is de mogelijkheid er nog niet: het werd gespot in de testversie van WhatsApp. Het is echter zo’n vanzelfsprekende toevoeging, dat we niet denken dat we er nog heel lang op moeten wachten.
4. Spraakberichten doorsturen
Niet iedereen weet dit, maar je kunt spraakberichten doorsturen. Dit gaat hetzelfde als het doorsturen van een gewoon bericht: je houdt het spraakbericht lang ingedrukt en vervolgens zie je rechtsbovenin (op Android) de doorstuurpijltjes verschijnen. Je ziet er dan ook bijstaan dat het is doorgestuurd (ook de persoon naar wie het is doorgestuurd), dus mensen zien wel dat het niet een origineel, speciaal voor hen opgenomen spraakbericht is.
Voor de een zijn spraakberichten de ideale manier om iets op een relaxte manier te vertellen, zonder dat je iemand lastigvalt op een slecht moment met een telefoongesprek. Voor de ander zijn het vervelende dingen, omdat je niet in een meeting even snel kunt lezen wat iemand zegt. Nu komt daar binnenkort wel verandering in, want er zijn transcripties beschikbaar voor spraakberichten op de app.
Verder lezen over WhatsApp
Online14.11.2024
In aanloop naar de feestdagen komt Sendcloud met WhatsApp Tracking
Social Media01.11.2024
WhatsApp introduceert een manier om je chats beter te organiseren
Social Media28.10.2024
WhatsApp-kanalen worden weer een stuk makkelijker te bereiken
Social Media13.09.2024
Signal: We gaan helemaal niet in zee met WhatsApp
Online09.09.2024
Dit zijn de apps waarvan je straks berichten kunt lezen in WhatsApp
Social Media20.08.2024
WhatsApp gaat iets doen tegen stalkers
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Social Media11.07.2024