Vorige maand speelden Google en Facebook slim in op de Europese verkiezingen, maar momenteel is bekend dat het Europese Parlement strikte bevelen heeft opgesteld wat betreft privacy. De Europese Unie is bezig om bedrijven die zakendoen op Europese bodem regels op te leggen omtrent privacy. Het is nog niet duidelijk hoe dit verder ingezet wordt.
De Europese ministers zijn vorige week tot een akkoord gekomen waarin besloten is dat grote internetbedrijven als Facebook en Google de Data Protection regels in Europa moeten opvolgen.
Sinds 2012 is er in Europa kritiek ontstaan richting de Verenigde Staten. Door de voormalige NSA contractor Edward Snowden ontstond grote ophef over privacy. Vooral in Duitsland was de kritiek groot toen bekend werd dat Amerika jarenlang met verschillende technieken het land had gevolgd.
In maart is het Europese Parlement tot een reformatie gekomen. Toch moet er nog veel gebeuren voordat de nieuwe privacy wetten van kracht gaan. Het is tot op heden onduidelijk hoe de data bescherming in de 28 lidstaten wordt gewaarborgd. Naar verwachting zullen de nieuwe besluiten en wetten leiden tot een betere beveiliging van online privacy binnen de Europese Unie.